anočić se vraća

Bivši igrač Rome poslao jasnu poruku svim hrvatskim prvoligašima, a prvi koji se javi mogao bi se itekako usrećiti

08.06.2020 u 09:35

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa promijenila je živote mnogih, pa tako i sportaša, koji su gotovo tri mjeseca proveli bez natjecanja. A životu s loptom i utakmicama posebno se veselio Silvio Anočić, 22-godišnji nogometaš koji se ovog proljeća želio vratiti u natjecateljsku formu, nakon gotovo 28-mjesečnog izbivanja s terena

Silvio Anočić, bivši mladi hrvatski U-19 reprezentativac, prošao je veliku kalvariju proteklih mjeseci, pa možemo reći i godina.

Jer nakon što se preko Valpovke, u kojoj je napravio prve nogometne korake, potom i Osijeka, preselio u veliku Romu, koja je u njemu vidjela velik potencijal, pa ga još kao 16-godišnjaka dovela u svoje redove, od 2017. godine mučio se s ozljedama.

>> Ovaj mladi Hrvat igrao je i trenirao uz bok legendarnom Tottiju, a onda su mu doktori skoro upropastili karijeru; otkrio nam je i jedan zanimljiv detalj nakon operacije

Nedavno je u intervjuu za tportal potvrdio kako je nakon svih problema mogao ostati i invalid, no zahvaljujući stručnoj pomoći dr. Željka Kapulice uspio se vratiti na nogometne terene.

I kao igrač Rome prvi dio ove sezone proveo je na posudbi u vinkovačkoj Cibaliji. No kako u nogometu nema baš previše sentimenta, s 31. svibnja Roma mu se odlučila zahvaliti.

'Da, doznao sam prije nekoliko dana da mi više ne misle produživati ugovor. Naravno, nije mi drago, ali jednostavno to moram prihvatiti kao činjenicu i nastaviti svojim putem', rekao je Anočić te dodao:

'Ali nema veze, uspio sam se u utakmicama Cibalije vratiti natjecateljskom nogometu i napuniti se samopouzdanjem, a kojeg je malo i ponestalo nakon 29 mjeseci strahova. Najviše mi je ustvari žao zato što je prekinuta sezona, jer još bi bilo bolje da sam igrao i ovog proljeća. No održavao sam formu, u punom sam treningu i odlično se osjećam.'

I što dalje? Kakvi su planovi, ima li menadžer Miroslav Bičanić kakvo rješenje u planu?

'Iskreno, još je sve ovo svježe, a kako nismo znali kakvu će Roma donijeti odluku, nismo ništa ni tražili. Također, zbog koronavirusa nije se moglo nikamo putovati, pa ni pregovarati. Meni osobno najviše bi odgovaralo kada bih mogao odraditi jednu sezonu u nekom od klubova iz Hrvatski Telekom Prve lige. To mi je zasad puno draža opcija nego da idem u, recimo Serie B', poslao je jasnu poruku 22-godišnji nogometaš koji je itekako potentan na lijevoj strani, na bekovskoj, ali i krilnoj poziciji.

A ako je Roma u njemu vidjela 'ono nešto', sigurni smo da bi s takvim znanjem bio od koristi i hrvatskim prvoligašima.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz kanale Arenasport. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa, možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima, no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.