žestoki sukob

Bijesni Edin Džeko napravio totalni kaos; zbog ovog neće igrati finale Lige prvaka?!

25.05.2023 u 12:51

Bionic
Reading

Nogometaši milanskog Intera jučer su obranili titulu talijanskog Kupa nakon što su u finalu pobijedili Fiorentinu 2:1, no susret je obilježila žestoka svađa nezadovoljnog Edina Džeke i trenera Simonea Inzaghija

Povela je Fiorentina u samom otvaranju dvoboja, u 3. minuti je Nicolas Gonzalez odlično utrčao na drugu vratnicu i iz blizine pogodio nebranjenu mrežu nakon proigravanja Ikonea.

No, Inter je već do odmora preokrenuo rezultat s dva gola Lautara Martineza. Argentinski je napadač poravnao na 1:1 u 29. minuti nakon što ga je lucidnom okomitom loptom u kaznenom prostoru proigrao Marcelo Brozović, da bi u 37. minuti Lautaro kompletirao preokret zatresavši suparničku mrežu nakon dodavanja Barelle.

No, trener Intera Simone Inzaghi našao se u velikim problemima nakon što je u 58. minuti utakmice iz igre izvadio Edina Džeku (37) te uveo Romelua Lukakua.

Ta odluka nikako nije 'sjela' Džeki koji je burno reagirao. Prvo je odbio prućiti ruku Inzaghiju, a potom je ljutito šutnuo flašu vode koja se nalazila pored terena nakon čega su se njih dvojica upustili u vrlo burnu 'razmjenu mišljenja'. Naime, Džeki nije bilo jasno zašto baš on mora napustiti teren, te je pitao Inzaghija da mu pojasni situaciju.

  • +3
Fiorentina - Inter, finale Kupa, 2023. Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO PERI

To 'pozivanje na red' nikako nije 'sjelo' Inzaghiju koji je prvo upozorio iskusnog napadača, a potom je uslijedila nova žestoka svađa i 'razmjena mišljenja'. Inzaghi je nakon toga samo odmahnuo rukom i nastavio voditi svoju momčad do novog trofeja.

Talijanski mediji nakon svega najavljuju da bi Džeko zbog problematičnog ponašanja mogao ispasti iz početnih 11 za utakmicu finala Lige prvaka koju Inter igra protiv Manchester Cityja 10. lipnja. Umjesto Džeke bi u napadu zaigrao Lukaku.