španjolska liga

Atletico Madrid je vodio 3:0, a onda je Ivo Grbić primio tri gola u razmaku od 15 minuta

25.05.2023 u 08:39

Bionic
Reading

Dramatična je bila utakmica 36. kola španjolske La Lige u kojoj su bodove podijelili nogometaši Espanyola i madridskog Atletica odigravši 3-3.

Atletico je do 64. minute imao veliko i sigurno vodstvo 3:0. Sve je počelo golom Saula u 21. minuti, a potom su uslijedili golovi Griezmanna u 44. i Carrasca u 46. minuti.

No, energični domaćin je smogao snage za veliki povratak. Montes je u 64. smanjio na 3:1, potom je Joselu prevario našeg Ivu Grbića na golu Atletica te pogodio vlastitu mrežu u 76., dok je Vinicius Souza u 79. minuti pogodio za 3:3 i oduševljenje domaćih navijača.

Do velikog preokreta Espanyol ipak nije došao, a u završnici je Grbić odlično intervenirao u dva navrata i tako spasio barem bod, izuzetno važan jer se Atletico s Realom bori za drugo mjesto na ljestvici.

No, Atletico je ovim remijem ostao treći na ljestvici, kao i Espanyol na pretposljednjem mjestu. Espanyol ima tri boda manje od Cadiza, Valladolida i Getafea te je u sve težoj situaciji uoči samog finiša sezone.

Za ostanak u ligi se bori i Getafe koji je u Sevilli osvojio velika tri boda pobjedom protiv Betisa 1:0. Strijelac pobjedničkog gola bio je Alderete u 68. minuti, a Betis je završnicu odigrao i s igračem manje nakon isključenja Pezzelle.