GOL SVAKE MINUTE!

Besramna nogometna namještaljka, svi suspendirani

10.07.2013 u 11:41

Bionic
Reading

Vrlo zanimljiva borba za promociju iz pete nogometne nigerijske lige prešla je granicu dobrog ukusa i nakon nevjerojatnih rezultata savez je bio prisiljen reagirati

Uoči posljednjeg kola amaterskog natjecanja klubovi Plateau United Feeders i Police Machine imali su dobru priliku za plasman u viši rang, ali mjesto je bilo samo za jednoga. Bilo je to treće kolo kup natjecanja, i do tada je sve bilo u redu. Kandidati su u prvom kolu slavili sa po 2:0, dok su u međusobnom ogledu remizirali bez golova. U posljednjem kolu valjalo je zabiti gol više od rivala i oba sastava to su vrlo ozbiljno shvatila.

Do poluvremena je, prenosi AP, Police machine vodila 6:0, ali malo im je to značilo obzirom da je Plateau vodio sa 7:0. Dvoboji su se igrali u isto vrijeme i informacije su brzo kolale. A onda su uslijedili nastavci u kojima su svi izgubili kompas. Krenula je kiša golova i ukupno su u dva druga poluvremena pala 133 gola. Plateau ih je zabio 72, a 'policijska mašina' samo 61 i tako su se morali pomiriti s ostankom u nižem rangu.

No, slavlje nije dugo trajalo jer vijest je, naravno, došla do čelnika saveza kojima je vjerojatno pozlilo na licu mjesta.

'Ovo što se dogodilo je potpuno nerazumno i sramotno.Skandalozno. Budite uvjereni da će sva četiri kluba, svi igrači, treneri i klupski djelatnici, kao i suci i delegati utakmica biti dijelom vrlo detaljne istrage. Trenutno su svi pod suspenzijom,' priopćio je nigerijski savez.

Pa nisu valjda mislili da će rezultati 79:0 i 67:0 proći nezapaženo? Na šarenom globusu zaista se svega nađe.