kakav niz

Bayer Leverkusen radi čuda; pogledajte asistenciju Hrvata u utakmici za povijest!

19.04.2024 u 09:40

Bionic
Reading

Nogometaši Bayera - novog njemačkog prvaka - odigrali su bez poraza i 44. put ove sezone u nizu, remizirali su 1:1 u Londonu protiv West Hama u četvrtfinalnom uzvratu Europske lige, nakon što su domaći susret dobili s 2:0

Bayer se tako plasirao u polufinale gdje će igrati protiv Rome, a u Londonu je novi njemački prvak pogodak za 1-1 postigao u 89. minuti. Strijelac je bio Frimpong, dok je asistent bio hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

>> Pogledajte sve golove koji su Bayeru osigurali povijesni naslov prvaka Njemačke

Domaći igrači i navijači bili su nezadovoljni suđenjem na uzvratu protiv Bayera, a itekako je o tome govorio nakon utakmice i Michail Antonio, jedini strijelac West Hama.

'Jako sam razočaran ovakvim ishodom. Dali smo sve od sebe na terenu, ali teško je bilo boriti se protiv svih situacija. Itekako osjećam da su brojne odluke na našu štetu utjecale na konačan rezultat', komentirao je Antonio.

'Moramo ostati profesionalni makar je to teško nakon borbe koju ste vodili. I mi nismo igrali protiv jedanaest igrača Bayera, već imamo jako čvrst dojam da smo igrali protiv njih četrnaestorice. U pitanju su još glavni i dvojica pomoćnih sudaca', dodao je Antonio.

West Ham je trenutačno na osmom mjestu ljestvice Premier lige te mu do kraja sezone ostaje borba za jednu od pozicija koje iduće sezone vode prema nekom europskom natjecanju.

Bayer je 44. put u nizu ostao neporažen te je time srušio rekord klubova iz Lige petica koji je dosad držao Juventus. Torinski klub je tijekom 2011. i 2012. godine imao niz od 43 utakmice u svim natjecanjima bez poraza. U toj povijesnoj utakmici - ili bolje rečeno povijesnoj sezoni (osvojili su prvi puta Bundesligu!) svoj obol je dao i Hrvat Stanišić. Zaista čudesan niz!

EUROPA LEAGUE (1/4 finale, revanš): West Ham - Bayer Leverkusen 1:1 / 18.04.2024. Izvor: Društvene mreže / Autor: Arena Sport TV