LALIGA

Barcelonini igrači sa sjeverozapada Afrike vraćaju se s 'punim plijenom'

04.01.2024 u 23:49

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 19. kola španjolske LaLige, igrači Barcelone stigli su do pobjede kod Las Palmasa. Pogodak za konačnih 2:1 i pobjedu Katalonaca u trećoj minuti sudačke nadoknade postigao je njemački reprezentativac Gündoğan udarcem s 11 metara

Momčad Barcelone s dalekih Kanarskih otoka, smještenih u Atlantskom oceanu u 'visini' južne granice Maroka, vraćaju se s pobjedom 2:1 nad Las Palmasom.

Domaćin je poveo već u 12. minuti golom marokanskog napadača Munira El Haddadija. Sandro Ramirez je odlično ubacio s desne strane, a El Haddadi spretno pogodio ispred Inakija Pene.

Zanimljivo, obojica Las Palmasovih igrača su tijekom karijere igrala za katalonski sastav. Sandro je igrao za mladu Barcinu momčad, a od 2014. do 2016. i za seniorski sastav, dok je El Haddadi bio Barcelonin igrač od 2014. do 2018. godine, ali je veći dio vremena provao na posudbama u Valenciji i Alavesu.

U 29. minuti među strijelce se mogao upisati i Sandro, no njegov udarac je završio u okviru gola.

Gosti su uspjeli izjednačiti u 56. minuti golom Ferrana Torresa kojem se lopta sretno odbila, a on lijepo pogodio.

Naravno, u želji za hvatanjem priključka s Gironom i Realom, Barcelona je na sve moguće načine pokušavala doći do pobjede.

Ali do nje je došla tek u sudačkoj nadoknadi, kada su domaćini ostali bez Nizozemca Sinkgravena, dok je s 11 metara precizan bio Ilkay Gündogan.

Standings provided by Sofascore