LALIGA

Rakitićeva Sevilla doživjela još jedan poraz; Athletic slavio u Andaluziji

04.01.2024 u 21:31

Bionic
Reading

U utakmici 19. kola španjolskog nogometnog prvenstva Athletic Bilbao je na gostovanju pobijedio Sevillu 2:0, upisavši treću uzastopnu pobjedu.

Bilbao je ovom pobjedom produžio i niz bez poraza na devet kola ostvarivši pritom šest pobjeda i tri remija. S druge strane Sevilla je upisala drugi uzastopni poraz, te peti u zadnjih šest kola.

Za goste su zabili Mikel Vesga u 30. minuti, te Aitor Paredes u 76. minuti. Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić je igrao za Sevillu od 41. minute ušavši u igru umjesto ozljeđenog Nemanje Gudelja.

Athletic je s nova tri boda skočio na treće mjesto sa 38 bodova koliko imaju Barcelona i Athletico Madrid, no Barca ima i susret manje. Sevilla je na 16. mjestu sa 16 bodova, samo jednim bodom više od zone ispadanja.

Tri boda je dohvatila i Osasuna koja je pobijedila Almeriju 1:0, a pogodak odluke zabio je hrvatski reprezentativac Ante Budimir u 27. minuti igre.

Bio je to njegov deveti ligaški gol ove sezone i uvjerljivo je najbolji strijelac momčadi iz Pamplone, te ukupno šesti strijelac Primere.

Hrvatski napadač je igrao do 74. minute kada ga je zamijenio Raul Garcia.

Standings provided by Sofascore