EUROLIGA

Barcelona na korak do polufinala, Fenerbahče rastužio Pirej

28.04.2023 u 23:25

Bionic
Reading

Košarkaši Barcelone poveli su sa 2-0 u pobjedama protiv Žalgirisa u četvrfinalu doigravanja Eurolige, dok je Fenerbahče uspio poravnati omjer u pobjedama protiv Olympiacosa na 1-1.

Barceona je u drugoj utakmici na svom parketu svladala Žalgiris sa 89:81 uz 26 koševa Jana Veselog i 22 ubačaja Nikole Mirotića, dok litvanskom velikanu nije bilo dovoljno 20 poena Ignasa Brazdeikisa.

Plasman na završni turnir koji će se igrati u Kaunasu od 19. do 21. svibnja izborit će momčad koja prva stigle do tri pobjede, a Barcelona će prvu priliku za to imati u srijedu.

Fenerbahče je do 82:78 pobjede u Pireju stigao odličnom igrom u četvrtoj četvrtini, a najbolji u turskom sastavu bili su Carsen Edwards sa 16 te Jonathan Motley i Nigel Hayes-Davis sa po 15 ubačaja.

Kod domaćih su Kostas Sloukas i Saša Vezenkov ubacili po 18 koševa. Sljedećeg tjedna treća i četvrta utakmica ovih suparnika igrat će se u Istanbulu.

U preostala dva četvrtfinala Partizan ima prednost od 2-0 u pbojedama protiv Reala iz Madrida, dok je omjer u dvoboju Monaca i Maccabija 1-1.