FA KUP

Arsenal zapeo na Blackburnu, Wengeru bolno iskustvo

16.02.2013 u 20:25

Bionic
Reading

Nogometaši Arsenala došli su ove subote do kraja puta u ovogodišnjem FA Cupu. U ogledu osmine finala, na Emirates stadionu, pobijedio je 'topnike' drugoligaš Blackburn s 1:0

Jedini pogodak na ogledu postigao je Kazim-Richards u 62. minuti, a Arsenalu na kraju ovog ogleda baš ništa nije značila statistika od 25 udaraca, odnosno, dvanaest udaraca u okvir suparničkih vratiju.

S obzirom da u Premierligi za vodećim Manchester Unitedom zaostaju čak 21 bod, Arsenalovim je nogometašima sada jedina nada za trofej ostala Liga prvaka. U prvoj utakmici osmine finala idući će tjedan ugostiti Bayern.

Protiv Blackburna je Wenger na travnjak Emiratesa izveo momčad bez Jacka Wilshera, Thea Walcotta i Santija Cazorle. Samo dvije minute nakon što ih je u drugom poluvremenu istodobno uveo u igru, Colin Kazim-Richards je zabio jedini gol na utakmici i odveo Roverse u četvrtfinale.

'Bolno je i razočaravajuće izgubiti na ovakav način. Sada se moramo koncentrirati na sljedeću utakmicu. Ove subote jednostavno nismo bili dovoljno dobri', poručio je francuski trener koji već osam godina nije odveo Arsenal do trofeja ni u jednom natjecanju.

Zvižduci navijača mu, tvrdi, nisu smetali.

'A što očekujete, da bi ljudi trebali pljeskati nakon poraza? Apsolutno je normalno da su nam zviždali', zaključio je Wenger

Bio je to inače dan kada su u FA Cupu pobjeđivali drugoligaši. Dalje ide i Milwall koji je u gostima pobijedio petoligaša Luton s 3:0, dok je Barnsley slavio kod trećeligaša Milton Donsa s 3:1.