konferencijska liga

Antonio Milić zabio u pobjedi Lecha, slavlje Fiorentine i West Hama, remi Villarreala...

09.03.2023 u 23:19

Bionic
Reading

U prvim susretima osmine finala Konferencijske lige engleski West Ham i francuski Nice ostvarili su pobjede u gostima, dok se španjolski Villarreal zadovoljio remijem u Belgiji

West Ham je već nakon prvog dijela imao vodstvo od 2:0 kod AEK Larnace na Cipru, a taj rezultat je ostao do kraja. U 36. minuti i sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena golove je zabio Jamajčanin Michail Antonio. Kod Ciprana je bivši igrač Hajduka Marin Jakoliš igrao do 77. minute.

Nogometaši Nice su na gostovanju kod moldavskog Šerifa slavili 1:0. Francuzi su poveli nakon što je u završnici prvog poluvremena pogodio Marokanac Ayoub Amraoui.

Španjolski Villarreal je ipak izvukao remi u Bruxellesu protiv Anderlechta (1:1). U 28. minuti 'žuta podmornica' je povela nakon gola Manuela Triguerosa, a u drugom poluvremenu izjednačio je Anders Dreyer za Anderlecht (57).

Hrvatski nogometaš Antonio Milić postigao je gol u domaćoj pobjedi svog Lecha protiv švedskog Djurgardensa (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige.

Bivši igrač Hajduka je zabio prvi gol u 39. minuti, a konačan rezultat postavio je Filip Marchwrinski u 83. Djurgardens je u pretkolu izbacio Rijeku.

Švicarski Basel i slovački Slovan Bratislava remizirali su 2:2. Mohamed Amdouni (6) i Andi Zeqiri (40) bili su precizni za Švicarce, dok su za Slovake izjednačili Jurij Medvedev (17) i Ganac Malik Abubakari (70.).

Utakmica između talijanske Fiorentine i turskog Sivasspora odlučena je golom domaćeg Čeha Antonina Baraka u 69. minuti, dok Jospi Brekalo nije igrao za domaće.

Belgijski Gent i turski Istanbul Basaksehir odigrali bez pobjednika 1:1. Gosti su poveli golom Stefana Okake u 16. minuti, a Gent je izjednačio 19 minuta kasnije preko Emmanuela Orbana.

U utorak je nizozemski AZ Alkmaar svladao na gostovanju talijanski Lazio 2:1.

Uzvrati su sljedeći tjedan, u srijedu će igrati Istanbul Basaksehir i Gent, a u četvrtak se igra preostalih sedam utakmica. Ždrijeb parova četvrtfinala i polufinala održat će se 17. ožujka u Nyonu.