SUPERSPORT HNL - 5. KOLO

Dinamova pobjeda nad Varaždinom za dodatni pritisak na Rijeku

17.04.2024 u 18:55

Bionic
Reading

U odgođenoj utakmici 5. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Dinamo je ugostio Varaždin. Očekivano, uz apsolutnu dominaciju, Dinamo je pokazao 'više', a pratio ga je i rezultat. Pobjedom 2:1 Dinamo je stigao na 'minus 2' iza Rijeke

Utakmica je trebala biti odigrana 16. kolovoza, ali je odgođena zbog Dinamove utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka protiv AEK-a.

Golovima Martina Baturine i Gabrijela Vidovića, Dinamo je stigao do prednosti 2:0. Imao je Dinamo apsolutno sve u svojim nogama, ali dopustio si je nesmotrenost, nakon koje su gosti preko Domagoja Drožđeka uspjeli vratiti neizvjenost.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Nakon izjednačenog otvaranja, Dinamo je vrlo brzo zagospodario terenom, dok se Varaždin povukao u niski blok i svoju priliku tražio iz kontri.

Prvu veliku priliku momčad Sergeja Jakirovića je imala u 23. minuti. Marko Bulat je ubacio iz kornera do Maura Perkovića koji je gađao lijeve rašlje, ali je Oliver Zelenika sjajnom paradom spriječio gol. Tri minute kasnije Modri su svoju dominaciju pretvorili u vodstvo.

Josip Mišić je sjajnom asistencijom pronašao Martina Baturinu na lijevoj strani, a veznjak Dinama je ušao u kazneni prostor i majstorski pogodio dalji kut Zelenikinog gola.

Gol Baturine za Dinamovo vodstvo 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U 40. minuti domaćin je imao novu veliku priliku, Baturina je majstorski asistirao Franu Brodiću koji je izašao sam ispred Zelenike, no vatar Varaždina je fantastično obranio udarac svom bivšem suigraču. Koliko je Dinamo bio dominantan u prvom poluvremenu pokazali su i statistički podaci. Domaćin je imao 70 posto posjeda lopte, 11-0 u udacima prema vratima, te osam kornera.

U nastavku susreta nastavilo se u istom ritmu. Dinamo je dominirao, a Varaždin se branio. Bilo je samo pitanje kada će pasti i drugi gol, a to se dogodilo u 53. minuti. Bulat je dodao do Gabrijela Vidovića koji je s lijeve strane opalio s ruba šesnaesterca pogodivši suprotni kut za 2:0.

Vidovićeva golčina za Dinamovih 2:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Novi problemi za goste stigli su u 63. minuti kada je Luka Jelinić zaradio crveni karton zbog prekršaja nad Baturinom.

Međutim, Varaždin je u 72. minuti uspio smanjiti s igračem manje i to iz prvog udarca upućenog prema modrim vratima. Gosti su uputili jednu dugačku loptu prema Dinamovim vratima, Theophile-Catherine je došao prvi do nje, ali se sapleo i pao, što je iskoristio Domagoj Drožđek i pucao. Nevistić je obranio, ali je gostujući napadač zabio odbijanac u nebranjenu mrežu.

Postignuti pogodak probudio je nadu gostiju, međutim dok kraja susreta više nije bilo golova.

U idućem kolu Dinamo u nedjelju gostuje kod Lokomotive, dok će Rijeka ugostiti Goricu.

Drožek je smanjio na 1:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +17
5. kolo SuperSport HNL-a, Dinamo - Varaždin Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Više doznajte OVDJE.