JAKO NEKOREKTNO, ALI...

Najpodliji potez u Formuli 1 ove godine ostao nekažnjen

09.12.2016 u 16:26

Bionic
Reading

Mercedes je odlučio kako neće poduzimati nikakve disciplinske mjere protiv poteza svojeg vozača Lewisa Hamiltona na VN Abu Dhabija

Britanac je na posljednjoj utrci sezone namjerno vozio sporo kako bi na taj način uključio i druge vozače u borbu s njime i Nicom Rosbergom, no taj podli potez mu nije uspio, jer je njegov momčadski kolega osvojio drugo mjesto te tako postao svjetski prvak u Formuli 1

Nico Rosberg je poslije toga donio šokantnu odluku da ode u mirovinu kao aktualni šampion, a u Mercedesu su izgleda shvatili kako možda nije najpametnije u ovome trenutku kažnjavati svojeg prvog vozača Hamiltona iako su mu za vrijeme utrke govorili da mora povećati brzinu, jer se tako izlagao nepotrebnom riziku da izgubi pobjedu u utrci.

'U užarenim trenucima, kada se donose odluke, one znaju biti pogrešne. Ova utrka donijela nam je bodova kao i druge, no nismo razmišljali o tome da je za vozače bilo mnogo toga na kocki. Kako je utrka odmicala, trebali smo komunicirati drugačije i pustiti ih da se utrkuju kako su smatrali da je prikladno', pokušao je objasniti šef Mercedesa Toto Wolff odluku o nekažnjavanju.

Inače, sportske javnost smatrala je da se Hamilton trebao kazniti zbog svoje nepromišljene vožnje i nekorektnog načina da dođe do svoje treće titule. No najveća kazna mu je to što je ipak na kraju prvenstva gledao u leđa Rosbergu.