OSJETLJIVI LEWIS

Hamilton prijetio Mercedesu odlaskom iz ekipe usred sezone?

02.12.2016 u 10:10

Bionic
Reading

Prema informacijama Sky Sportsa, Lewis Hamilton ozbiljno je prijetio odlaskom iz Mercedesa usred sezone nakon što šefovi nisu htjeli prihvatiti njegovu teoriju da je Nico Rosberg isključivi krivac za sudar u Barceloni...

Podsjetimo, Hamilton i Rosberg sudarili su se u prvom krugu Velike nagrade Španjolske potkraj svibnja i tako omogućili Maxu Verstappenu prvu pobjedu u karijeri. Incident je strašno naljutio šefove Mercedesa, a prema informacijama Sky Sportsa, došlo je tada do ozbiljnog sukoba s Lewisom Hamiltonom.

Naime, Lewis je tražio od nadređenih da stanu na njegovu stranu i potvrde da je Nico Rosberg isključivi krivac za sudar, a kad ovi to nisu htjeli napraviti, prijetio je odlaskom iz ekipe usred sezone, uoči Velike nagrade Monaka.

Hamilton je tih dana davao izjave u kojima je naglašavao kako su se u momčadi događale stvari koje će izaći na svjetlo dana tek kad završi karijeru, no čini se da je ugledni britanski medij saznao o čemu se radilo već sada.

Da je Hamiltonov odlazak iz ekipe bio ozbiljna opcija govori i činjenica da je na testiranje u Barceloni uoči utrke u Monaku hitno pozvan Pascal Wehrelin kako bi se upoznao s bolidom u slučaju da nezadovoljni Britanac ispuni svoju prijetnju.

Lewis je na kraju ipak odlučio ostati u ekipi i boriti se za naslov do samog kraja, ali na posljednjoj utrci u Abu Dhabiju ponovo je izbio sukob sa šefovima jer je odbio njihove naredbe u završnici, namjerno kočeći Rosberga iza sebe, čime je kompromitirao poziciju Mercedesa na stazi.

Sada ostaje za vidjeti hoće li još jednom Toto Wolff i Niki Lauda izgladiti odnos s Hamiltonom ili će zaista doći do prijevremenog prekida ugovora o kojem se šuška u Britaniji posljednjih dana...