UVIJEK NEŠTO FALI

Nesretni junak Formule 1 sve bliže negativnom rekordu

30.08.2016 u 18:57

Bionic
Reading

Nico Hülkenberg je na Velikoj nagradi Belgije još jednom ostao na korak od pobjedničkog postolja i sve je bliže negativnom rekordu Adriana Sutila kad je u pitanju broj nastupa u Formuli 1 bez ostvarenog plasmana među trojicom najboljih...

Njemački 29-godišnji vozač nikako da ostvari svoj potencijal. Ima već 107 nastupa u Formuli 1, no niti jedno pobjedničko postolje. Nakon što je ostao četvrti na utrci u Belgiji, jasno je da se približava negativnom rekordu Adriana Sutila koji je F1 karijeru završio sa 128 nastupa bez plasmana među trojicom najboljih.

Nico zbilja zaslužuje i više od pobjedničkog postolja, jer odličan je vozač i zreo je za F1 trijumf. No, tijekom cijele karijere nije imao priliku voziti konkuretan bolid pa njegova negativna serija nije toliko iznenađenje.

Svejedno, imao je nekoliko zapaženih nastupa u kojima mu sreća nije dopustila vrhunski plasman. Za volanom Williamsa 2010. godine startao je s pole pozicije u Brazilu, ali nije izdržao. Na istoj stazi dvije godine kasnije vodio je i s Hamiltonom se borio za pobjedu, ali međusobni sudar sve je upropastio.

Hülkenberg je bio četvrti u tri navrata, a posljednji put ove nedjelje. Velik broj sudara išao mu je na ruku u Belgiji, ali je to pomoglo i Hamiltonu da mu se približi i oduzme mu pobjedničko postolje.

'Da su se stvari odigrale malo drukčije, mogli smo biti na postolju, ali zadovoljan sam i četvrtim mjestom,' zaključio je Nico koji će novu priliku imati u Monzi za deset dana, na još jednoj stazi koja odgovara bolidu Force Indije.

Da je ipak riječ o vozačkom pobjedniku, dokaz je prošlogodišnje izdanje presižne utrke 24 sata Le Mansa, na kojoj je u debitanskom nastupu odmah pobijedio za momčad Porschea...