BRŽI OD HAMILTONA

Rosberg na najbolji mogući način otvorio vikend u Hockenheimu!

29.07.2016 u 17:38

Bionic
Reading

Nico Rosberg odvezao je u petak uoči Velike nagrade Njemačke najbrži krug na oba slobodna treninga, a Mercedes ponovo djeluje kao momčad koju ostale neće moći ugroziti...

Nakon tri utrke u nizu koje je pobijedio Lewis Hamilton, Nico Rosberg izgubio je vodstvo u ukupnom poretku i mora uzvratiti timskom kolegi ove nedjelje na stazi Hockenheimring. Riječ je o stazi koju Britanac odlično poznaje i ima dvije pobjede na njoj, no Nico je trijumfirao posljednji put kad se vozilo ovdje 2014. godinei ako se suditi po viđenom ovog petka, mogao bi to ponoviti.

Naime, Rosberg je bio nedodirljiv na prvim slobodnim treninzima. Na jutarnjem je vozio 1:15:517, tri desetinke brže od Hamiltona, dok je ostatak društva zaostao više od sekunde. Iza uvjerljivih Mercedesa našli su se Vettel i Raikkonen u Ferrariju, dok su ih na petom i šestom mjestu u stopu pratili Max Verstappen i Daniel Ricciardo u Red Bullu.


Na popodnevnom treningu malo se toga promijenilo. Ovaj je put Rosberg vozio najbrži krug 1:15.614, što je opet bilo nešto više od tri desetinke brže od Hamiltona. Treći je sa šest desetinki zaostatka završio Sebastian Vettel kojeg su slijedili Verstappen i Ricciardo u Red Bullu, dok je Kimi ovaj put bio na šestom mjestu. Među prvom desetoricom našli su se još Hülkenberg i Perez u bolidima Force Indije te dva McLarena Buttona i Alonsa.


Program se nastavlja u subotu jutarnjim treningom koji je na rasporedu u 11 sati, dok su kvalifikacije na kojima će biti odlučen startni poredak u 14 sati, a u istom terminu bit će i nedjeljna utrka.