RED BULL NA VRHU

Prekinuta dominacija Mercedesa: Čeka nas strašna utrka u Monaku!

28.05.2016 u 16:31

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo startat će s prve pozicije na Velikoj nagradi Monaka, nakon što je briljantnim krugom pobijedio Nicu Rosberga i Lewisa Hamiltona na kvalifikacijama u subotu...

Smiješi nam se u nedjelju najbolja utrka sezone. Nakon što je u Barceloni Red Bull sretno pobijedio zahvaljujući sudaru 'srebrnih strijela', u Monte Carlu ovog vikenda Daniel Ricciardo ne treba ničiju pomoć i bit će favorit u nedjeljnoj utrci.

Australski vozač Red Bulla odvezao je fantastičan krug 1:13.622 u trećoj rundi kvalifikacija kojeg Nico Rosberg i Lewis Hamilton nisu uspjeli nadmašiti. Za 26-godišnjeg Ricciarda to je prva pole pozicija u karijeri u kojoj već ima tri pobjede iz 2014. godine, a nakon dugog čekanja sada je vrlo blizu četvrte.

Ferrari je još jednom razočarao. Sebastian Vettel morao se zadovoljiti četvrtim mjestom s gotovo sekundom zaostatka, a Nico Hülkenberg završio je u Force Indiji ispred Kimija Raikkonena koji će zbog promjene mjenjača morati startati još pet pozicija unazad. Među desetoricom najboljih još se našao Sergio Perez u drugoj Force Indiji, kao i vozači Tora Rossa Carlos Sainz i Daniel Kvjat te Fernando Alonso za McLaren.

Najveći tragičar kvalifikacija bio je pobjednik utrke u Španjolskoj Max Verstappen koji je razbio svoj Red Bull već na samom početku i startat će iz posljednjeg startnog reda.

Utrka je u nedjelju na rasporedu u 14 sati po hrvatskom vremenu, a prognoza vremena kaže da bi mogla padati kiša pa nas definitivno čekaju velika uzbuđenja na stazi.