PUKLA LJUBAV

Došao kraj najuspješnijoj suradnji u automobilizmu

27.11.2015 u 17:38

Bionic
Reading

Sebastien Loeb i Citroen odlučili su prekinuti svoju suradnju tijekom koje su osvojili zajedno devet svjetskih reli titula, a dominacija se nastavila i u WTCC-u...

Loeb se utrkivao u automobilima Citroena još od 1998. godine, a njegova dominacija svijetom relija započela je 2004. godine i trajala punih devet sezona.

Kada je odlučio prestati se aktivno natjecati u WRC-u, francuski legendarni vozač prešao je u Svjetskog prvenstvo turističkih automobila, a Citroen zajedno s njim. Francuska momčad s lakoćom je dominirala natjecanjem u 2014. i 2015. godini, no naslove nije odnio Loeb, već Argentinac Jose Maria Lopez.

Iako je suradnja 41-godišnjeg šampiona i Citroena bila puni pogodak od prve do posljednje godine, odlučili su ju završiti. Francuska tvornica automobila odlučila je uvesti mjere štednje i Loebov bogati ugovor nije se uklapao u planove za sljedeću sezonu pa će u WTCC-u voziti samo Lopez i Müller, specijalisti za turističke automobile.

Na tu je odluku zasigurno utjecala i najava Loebovog nastupa na reliju Dakar u konkurentskom Peugeotu. Prema informacijama specijaliziranih automobilističkih medija, Sebastien nije oduševljen tretmanom kojeg je na kraju dobio od Citroena nakon što je toliko toga osvojio i dat će sve od sebe da bivšem poslodavcu novim trofejima pokaže da još nije za vozačku mirovinu..