ANJA ŠTEFAN, OLE!

Podržite našu jedinu bordericu na Svjetskom prvenstvu!

13.01.2011 u 21:00

Bionic
Reading

Španjolska, odnosno katalonska La Molina i Barcelona domaćini su FIS Svjetskog prvenstva u snowboardu, a očekivanja cijele nacije pala su na mlada freestylerska pleća Anje Štefan. Uoči odlaska na SP ulovili smo Anju u Rijeci i postali njezini navijači. Očekujemo da do kraja teksta i videa to postanete i vi!

Trenutno najbolja hrvatska borderica Anja Štefan u La Molini će nas predstavljati u dvjema disciplinama: halfpipeu 20. i slopestyleu 22. siječnja. Nažalost, zbog ozljeda koje im još ne dopuštaju maksimalne napore Morena Makar i Ana Rumiha propustit će La Molinu, tako da je Anja naša jedina predstavnica na SP-u

No nema brige, razgovarali smo s Anjom i čini nam se da na SP odlazi rasterećena, bez rezultatskog imperativa i, ako je suditi po pristupu, dobro raspoložena. Ipak, ne dajte se zavarati, Anja ima najbolje borderske rezultate sezone – četvrto mjesto na superjakom HorseFeathers Pleasure Jamu na Dachsteinu te drugo mjesto na samo malo slabijem Volcom Peanut Butter & Rail Jamu na Rogli. Drugim riječima, dobar slope i Anjin dobar dan jamče, ako ništa drugo, odličnu freestyle predstavu.

Hoće li biti dovoljno za prvu hrvatsku svjetsku medalju i povijest? Potpuno nevažno. Nije da nam ne bi bilo drago, ali shvatili ste da borderi uspjeh mjere malo drukčije od ostalih sportaša. Kako god bilo, Anji držimo fige, za nas (i, pretpostavljamo, za njezine sponzore, bog ih blagoslovio: Ride Snowboards, Knitty Headwear i Threepi Mathematics, kao i našeg: Sony Ericsson) ona je ionako već prvakinja!

Svakako pratite Akcijsku centralu jer izvještavat ćemo vas o zbivanjima na SP-u, a očekujemo i još pokoju ekskluzivu. Do tada: ¡Buena suerte, Anja!