O'NEILL EVOLUTION

Borderski 6star obračun u Davosu!

10.01.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Svjetski TTR Tour prošli je vikend svratio u Švicarsku. Vozio se pipe i slope, a pobjede su odnijeli Haller i Clark u pipeu te Seb Toots i Jamie Anderson na slopeu. Uobičajeni sumnjivci, reklo bi se...

O'Neill Evolution 2011 Slopestyle

Bogat nagradni fond (po 15.000 dolara pobjednicima) i odličan park u Davosu privukli su najjače face TTR-a na još jedan trikovima natrpan vikend. Slopestyle je, istina, bio zapravo big air s railom na kraju, no to nije spriječilo pobjednika Beijinga Sebastiana Toutanta iz Kanade da još jednom pokaže cab double cork 12 melon i osvoji Davos ispred Marka McMorrisa (cab double cork 12 nose), Erica Willetta (switch backside double cork 12 mute) i Seppea Smitsa (flat backside 12 mute). Presudio je, naime, rail na kraju, s kojeg je Toots izveo boardslide to underflip out. Kod cura, Jamie Anderson nije imala dostojnu konkurenciju.

Izostao je Marko Grilc, pobjednik big aira u Londonu, koji je večer uoči natjecanja pojeo nešto što nije trebao i propustio borbu zbog trovanja hranom. U Švicarskoj!

Halfpipe je posebna priča. Dominirali su domaći asovi Christian Haller i Iouri Podlatchikov. Tehnički, iPodov niz crippler to double McTwist 12 to frontside 10 tail bio je jači od Hallerovog (frontside 10, cab 10, frontside 9), ali suci su zbog stila pobjedu dodijelili Halleru koji je, slučajno, baš iz Davosa. Podlatchikov se nije previše bunio; njih dvojica su očito dobri prijatelji jer dijele sobe na putovanjima. Treće mjesto osvojio je lokalni 16-godišnjak Jan Scherrer, a četvrto prošlogodišnji pobjednik TTR World Toura Peetu Piiroinen.

Cure je predvodila veteranka Kelly Clark, iza koje su se našle Slovenka Cilka Sadar i Norvežanka Kjersti Ostgard Buaas. Ukratko, zajedno s Burton European Openom, koji se ovog tjedna održava u Livignu, FIS Svjetskim snowboard prvenstvom te Winter X Gamesima krajem mjeseca, to je najjači borderski mjesec u sezoni. Kako je počeo (sa 12-icama koje ne jamče pobjedu na natjecanjima sa šest zvjezdica), možemo očekivati pravi spektakl...

O'Neill Evolution 2011 Halfpipe