NIJE SJAJNO NA POLJUDU

Hajduk opasno kleca na klimavim nogama

05.11.2010 u 16:36

Bionic
Reading

Brojni potresi narušavaju stanje u Hajduku, a izlaz iz krize ne nazire se. K tome svemu valja dodati to da splitska momčad još uvijek nema trenera na dulje staze

Nakon tri uzastopna poraza, glavom je platio Špaco Poklepović, nije preživio prvi ozbiljan udarac s ovogodišnjim šampionskim ambicijama Hajduka. No njegovim odlaskom kriza ne da nije riješena nego je dodatno produbljena. Hajduk nema ime novog trenera, koji bi momčad trebao voditi na dulje staze i pripremiti projekt obnove momčadi u narednim sezonama.

Najprije Španjić, a potom i Vučević ispali su tek privremena rješenja, a dok vrijeme prolazi u Hajduku još ne znaju kome će povjeriti momčad. Kad se i tome dodaju nesuglasice u upravi kluba, koja također nije složna, jasno je da bilima ne predstoji stabilizacija, nego produbljivanje krize koja bi lako mogla okončati njihove ambicije da jubilarnu sezonu proslave barem jednim trofejem u rukama.

Superkup je otišao u povijest, kao i Kup, nakon njihovog ispadanja od Istre, Dinamo već bježi četiri boda u prvenstvu i svaki novi kiks bi označio i definitivan kraj nadanja u trofejnu sezonu. Jer teško je vjerovati, praktično je to utopija, da bi bili mogli osvojiti Europsku ligu.

Službenih informacija o bilo kakvim potezima s drugog kata Poljuda još uvijek nema, a svi, zajedno s navijačima, nestrpljivo iščekuju nedjeljni ogled sa Zagrebom čiji bi ishod mogao neke stvari pokrenuti s mrtve točke.