MATEO NA METI VELIKANA

I Tottenham lovi hrvatskog Messija

20.10.2010 u 11:51

Bionic
Reading

Bogati klubovi su velika opasnost za one koji žive od stvaranja i prodaje igrača. To najbolje zna Dinamo, čijeg novog dragulja Matea Kovačića vrbuju nogometni velikani

Na stranim portalima koji se bave transferima osvanula je informacija da je Tottenham pokazao zanimanje za Matea Kovačića, 16-godišnjeg kadeta Dinama koji je prije dva tjedna trenirao i s prvom momčadi.

U kratkom tekstu stoji da je talentirani igrač pred potpisom profesionalnog ugovora s 'modrima' pa bi u tom slučaju njegova odšteta bila puno veća – oko 12 milijuna eura.

Iako još nije odigrao službenu utakmicu za seniorski sastav, ofenzivnog veznjaka su već prozvali hrvatskim Messijem, a direktor Dinamove omladinske škole Romeo Jozak jednom je izjavio da 'Mateo spada među nekoliko najboljih i najkompletnijih igrača Europe svoga godišta i da će obilježiti hrvatski nogomet već za nekoliko godina'.

Još ranije se spominjalo da se za Kovačića zanimaju Bayern, Inter, Ajax, Stuttgart i Juventus, a sada su interes počeli pokazivati i Englezi.

Nije nikakva novost da klubovi iz Premiershipa vrbuju i kupuju mlade igrače prije potpisivanja profesionalnih ugovora s matičnim klubovima da bi prošli jeftinije. Tako je nedavno Chelsea kupio 11-godišnjeg Michaela Gyasija iz engleskog trećeligaša Northampton Towna i platio ga tek deset tisuća funti.