KAO BUNDY

Hajduk daje igračima, a platit će i Uefi

05.10.2010 u 21:19

Bionic
Reading

Na Poljudu se u utorak razgovaralo o premijama. Predsjednik Svaguša sazvao je sastanak sa sportskim direktorom Kalinićem, trenerom Poklepovićem i kapetanom Andrićem kako bi odlučili o nagradama za prošle i buduće pobjede Hajduka. Iz Uefe je došao dopis koji je uvertira u kaznu koja će uslijediti


Novi pravilnik o stimulacijama sadrži prijedlog da jedan prvenstveni bod vrijedi 500 eura, s tim da se isplaćuje u paketu od tri utakmice u nizu u kojima se minimalno osvoji sedam ili devet bodova. Polovica iznosa isplatila bi se odmah tek ako se osvoji titula prvaka.

Bijelima je pobjeda nad Dinamom iz Bukurešta donijela 3.000 eura po glavi, a nadzorni odbor će odrediti premije za plasman u Europsku ligu i pobjedu nad Anderlechtom.

Da ne bude sve samo u premijama, bit će nešto i kazni, a za to se pobrinula Uefa. Na Poljud je stigao dopis te organizacije koja na 24 stranice pomno tretira sve propiste i nedostatke Hajduka na utakmici s Anderlechtom. Taksativno su navedeni problemi koje su direktor utakmice Portugalac Nuno Monteiro i delegat Barry Bright pobrojali, a riječ je o zakrčenim prolazima na tribinama, pirotehnici, bakljadi, dimnim kutijama i ono najgore od svega – trominutnim prekidima utakmice zbog dimne zavjese.

Taj prekid znači i tri minute manje reklama na televiziji na što je Uefa posebno osjetljiva, a na ruku im ide i žalba Anderlechta koji traže dodatne sankcije prema bijelima zbog prekinute utakmice.