IAKO JE DINAMO ISPRED

Špaco: S ovim postotkom bit ćemo prvaci

05.10.2010 u 11:27

Bionic
Reading

Trener Hajduka Stanko Poklepović osvrnuo se uoči puta u Široki Brijeg na proteklih deset kola, koliko je odigrano, te na dosadašnje rezultate njegove momčadi

Hajdukov trener Stanko Poklepović zadovoljan je učinkom svoje momčadi, a smatra da je 73 posto bodova, koliko su osvojili u prvih deset kola, dovoljno za siguran hod prema naslovu prvaka.

'Statistički gledano, u europskim ligama naslovi se osvajaju sa 70 posto osvojenih bodova i mislim da smo na dobrom putu. To što smo iza Dinama rezultat je raznih situacija, poput toga da su oni imali lakši raspored, da smo mi nakon europskih utakmica išli na gostovanja, a oni igrali kod kuće, te da imaju bogatiji igrački kadar. No ne zabrinjavamo se. Do kraja prvenstva ionako moramo igrati i mi i oni sa svima i mislim da će utrka za naslov biti neizvjesna', rekao je Špaco i još se jednom osvrnuo na utakmicu u Karlovcu.

'Sudac Ljubičić me prijavio i ispada da ja sada vršim pritisak na suce, a ja to ne radim. Nemam primjedbi na suđenje, možda jedino na crveni karton Čopu. Nakon utakmice igrači su mi rekli da se sudac neprimjereno odnosi prema njima i ja sam mu to prigovorio. Sudac ima pravo verbalno upozoriti igrača, dati mu žuti ili crveni karton, ali nema pravo razgovarati s igračima o stvarima koje nemaju veze sa suđenjem i utakmicom. Sudac je prijavio mene, a ja njega nemam kome, no ako dobijem nekakav ukor ili nešto slično, znat ću odgovoriti. Nisam mu rekao ništa drugo nego da se ne može tako ponašati, nisam bio grub, nisam psovao...'

Hajduk se povlači na tri dana u Hercegovinu - u Širokom Brijegu trenirat će i odigrati utakmicu s lokalnim prvoligašem. Na put idu svi raspoloživi igrači, osim devet reprezentativaca, a u Širokom će pokušati trenirati i Srđan Andrić. Ukoliko uskoro ne uspije zaliječiti ozljedu, morat ćemo ga čekati dulje vrijeme jer će morati riješiti taj problem operativnim zahvatom.