GOSTIMA NI 'MRVICE'

Split srušio 'lokose' i preuzeo vrh HNL-a

18.09.2010 u 20:57

Bionic
Reading

U subotu su odigrane još tri utakmice osmog kola Prve HNL. Pobjede su upisali Split, Zadar i Karlovac, a gosti nisu zabili ni jedan pogodak

Split je nakon nepotpunog osmog kola preuzeo vrh tablice. 'Crveni' su pred oko dvije tisuće gledatelja svladali Lokomotivu i bodovno se izjednačili s Rijekom, ali imaju bolju gol razliku. Jedini pogodak za domaćina bilo je djelo Ante Vitaića nakon dodavanja Radnića. Inače, Split je bio bolja momčad i zasluženo je uzeo cijeli plijen.

Zadar je stigao do svoje treće pobjede u prvenstvu (2:0). Pred manje od tisuću gledatelja Istrane su 'probušili' nakon kornera Marin Con (8) te udarcem s preko 30 metara Josip Bilaver (55). Istra 1961 ima tek dva boda, a tako slab bodovni učinak ostvario je još samo Hrvatski dragovoljac.

I u trećem susretu igranom u subotu u Karlovcu gosti se nisu dobro proveli. U teškim uvjetima bila je to borbena utakmica. Trenutak odluke dogodio se u 70. minuti kada se nakon kornera najbolje snašao Čejvanović i slomio Slaven Belupo.

U petak je svoj posao odradilo šest klubova. Varaždin je svladao Cibaliju (2:1), Inter bio bolji od Osijeka (1:0), a Šibenik je kao gost bio uspješniji od Hrvatskog dragovoljca.

U nedjelju se susreću Dinamo – Zagreb (19) i Rijeka – Hajduk (20.05).