MOLBA NAVIJAČIMA

Dinamo preko svoje stranice poziva na jedinstvo

11.08.2010 u 19:50

Bionic
Reading

Nakon što su Boysi obećali da će bojkotirati Dinamove utakmice, i domaće i gostujuće, te na takav čin pozvali i ostale navijače, iz Dinama stiže molba za jedinstvo

Bura oko Dinama se ne stišava. BBB su najavili bojkot utakmica, dok iz Dinama pozivaju sve one koji navijaju za modru boju da ipak to ne učine te apeliraju na jedinstvo.

'NK Dinamo poziva sve istinske navijače i članove kluba da kao i uvijek do sada podržavaju svoj klub. Klub koji je zagrebačka i hrvatska svetinja i klub koji je u posljednjih pet godina postigao niz uspjeha od kojih ćemo nabrojati samo neke:

1. NK Dinamo je u posljednjih pet sezona pod vodstvom sadašnje Uprave osvojio svih 5 naslova prvaka Hrvatske uz ukupnu bodovnu razliku prema Hajduku kao drugom hrvatskom najuspješnijem nogometnom klubu od gotovo 100 bodova. U istom periodu osvojena su i tri Kupa Hrvatske te oba održana Superkupa. Dakle, ukupno je osvojeno 10 od mogućih 12 domaćih naslova

2. NK Dinamo je u posljednjih pet sezona pod vodstvom sadašnje Uprave četiri puta nastupao u grupnoj fazi natjecanja UEFA Europe League i tom periodu je odigrao 42 europske utakmice te je jedini hrvatski klub sa značajnijim europskim nastupima i rezultatima.

3. NK Dinamo je u proteklih pet godina pod vodstvom sadašnje Uprave postao ključni 'proizvođač' igrača za nogometnu reprezentaciju Hrvatske i stožerni klub hrvatskog nogometa. iz Dinama su u reprezentaciju ušli Modrić, Eduardo, Ćorluka, Vukojević, Kranjčar, Leko, Čale, Pokr iva č, Mandžukić, Lovren, Drpić i Pranjić. Većina ovih igrača potekla je iz Dinamove nogometne škole koja ima najbolje rezultate u Hrvatskoj, a Dinamo je promovirao više mladih igrača iz svoje škole od bilo kojeg drugog hrvatskog nogometnog kluba.

4. NK Dinamo je po trenutno važećoj rang listi UEFA-e klub sa najboljim koeficijentom od svih klubova sa prostora bivše Jugoslavije i sa tri puta boljim koeficijentom od Hajduka, kao drugog najuspješnijeg hrvatskog kluba.

5. NK Dinamo skrbi godišnje za oko 2.000 sportaša i djelatnika, čiji su napori utkani u najveće hrvatske i zagrebačke sportske uspjehe. Uz prvu momčad i sve mlađe kategorije NK Dinamo, tu su i NK Lokomotiva (jedan od najstarijih hrvatskih nogometnih klubova), Ženski NK Dinamo Maksimir (najtrofejniji hrvatski ženski nogometni klub), Atletski klub Dinamo Zrinjevac (atletičari i atletičarke - najbolji hrvatski atletski klub), Atletski klub za osobe sa invaliditetom Agram Zagreb (atletičari i atletičarke - najbolji hrvatski atletski klub za osobe s invaliditetom).

6. NK Dinamo je financijski najstabilniji i najorganiziraniji sportski klub u Hrvatskoj koji uplaćuje najveći iznos PDV-a godišnje u proračun Republike Hrvatske. NK Dinamo je ustrojen kao Udruga građana, te se sva nadležna tijela kluba biraju legalnim metodama, sukladno statutu kluba i Zakonu o Udrugama građana. Uprava kluba podnosi izvješće o radu Izvršnom odboru kluba, a Izvršni odbor kluba podnosi izvješće o radu Nadzornom odboru kluba, te sukladno tim izvještajima, njihov rad i mandati b iva ju pozitivno ili negativno ocijenjeni. Isto tako klub svakodnevno surađuje sa nadležnim financijskim institucijama RH i do sada nije zaprimio niti najmanju primjedbu na račun poslovanja od tih istih nadležnih financijskih institucija RH', stoji u priopćenju na stranicama Dinama.