STARI ZNANCI

Hajduk za remi okrivljuje zagrebačkog suca

02.08.2010 u 16:15

Bionic
Reading

Hajduk je, ogorčen na suca Igora Pristovnika iz Zagreba, najavio žalbu na njegovo suđenje u Osijeku, gdje je splitski klub u posljednjim minutama izvukao 2:2

Gradski vrt je staro mjesto Hajdukovog posrtanja, a ni Igor Pristovnik mu nije baš po volji jer kad ovaj zagrebački sudac sudi Hajduk u pravilu prosipa bodove. Nakon nedjeljnog derbija ponavlja se stara priča, čelnici Hajduka, treneri i igrači upiru prstom u suca koji im je oteo bodove. Odmah nakon utakmice trener Stanko Poklepović je tražio od Pristovnika da mu pojasni zašto je odredio kratku nadoknadu vremena, nakon pregleda snimke žalbu je najavio direktor Josip Grbić, a po povratku u Split hajdukovci su obećanje i ispunili.

Sastavili su žalbu, potkrijepili je video snimkom i odaslali na adrese povjerenika za suđenje Djedovića, povjerenika za kontrolore Kulušića, a sudačkoj komisiji HNS-a čelnici Hajduka navode četiri sporna detalja. Prvi, svega tri minute sudačke nadoknade, premda su utvrdili da su zbog prekršaja na Jurici Buljatu te četiri igrača Osijeka ukupno izgubili pet minuta i 11 sekundi igre. Drugi razlog je nedosuđeni penal na Anasu Sharbiniju u 52. minuti, nakon čega je Pristovnik napadaču bijelih dodijelio žuti karton. Treća primjedba odnosi se na seriju grubih prekršaja Osječana na Ibričiću i Brkljači na početku utakmice, a četvrti, najsporniji detalj je poništeni gol Anasa Sharbinija u 66. minuti zbog zaleđa.