SVAGUŠA PROTIV NOVINARA

Tjedniku Vrime zabranjen ulaz na Poljud

26.07.2010 u 14:57

Bionic
Reading

Hajdukov predsjednik očito teško podnosi kritiku, pa je jedinim novinama sa sjedištem u Splitu odbio izdati akreditacije i onemogućio praćenje događanja u klubu

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša očigledno teško podnosi kritiku: novinarima splitskog tjednika Vrime odbio je izdati uobičajene akreditacije i tako im de facto zabranio pristup Poljudu.

Urednik i kolumnist tjednika Vinko Vuković, koji je i kao bivši novinar Slobodne Dalmacije dugi niz godina svakodnevno pratio događanja u splitskom klubu, ostao je zatečen potezom Hajdukove uprave. Nije, dakako, problem u ulaznicama za utakmice (novinari Vrimena ionako ih plaćaju), već u onemogućavanju rada. Ovim potezom, naime, Vukoviću je onemogućen pristup klupskim prostorijama i kontakt s igračima, trenerima i šefovima Hajduka.

'Veliki gazda i dalje se ponaša bahato. Svaguši očito smeta činjenica da mu u svome pisanju ne podilazimo', kazao nam je Vinko Vuković.

Klupski glasnogovornik Nikica Vukašin slučaj je obrazložio tvrdnjom da 'nigdje ne piše da je Hajduk obavezan izdati akreditaciju svakome tko je zatraži'.

'Nismo je dali nijednom tjedniku', dodaje Vukašin, preskočivši podatak da je upravo Vrime jedini tjednik koji konstantno, iz tjedna u tjedan, značajan prostor posvećuje upravo Hajduku.

Na ovaj potez kluba osvrnuo se i kolumnist Slobodne Dalmacije Zdravko Reić, kojega su upravo u Vrimenu nekoliko puta pošteno 'oprali'.

'Odlučivanja koji će novinari dobiti akreditaciju za novu sezonu nisu dostojna predsjednika kluba', solidarizirao se Reić.