CRNI VIKEND ZA GOSTE

Slaven slomio Šibenik, Cibalia sredila Osijek

25.07.2010 u 22:01

Bionic
Reading

Odigrane su u posljednje dvije utakmice prvog kola Prve HNL. Domaćini su opet bili uspješni pa tako gosti nisu na otvaranju prvenstva uzeli ni boda. Cibalia je svladala Osijek 3:0, a Slaven Belupo je sa 1:0 bio bolji od Šibenika

CIBALIA – OSIJEK 3:0

U slavonskom derbiju Vinkovčani su 19. puta otkad je HNL ugostili Osječane te su stigli do desetog trijumfa. Iako su gosti bili puni samopouzdanja te su se nadali da će iskoristiti činjenicu da je domaći sastav igrao i ispao iz Europe, na terenu nisu previše pokazali. Domaćin je zasluženo stigao do prvih ovosezonskih bodova, a to je i najveća pobjeda nad rivalom iz Gradskog vrta uz slavlje iz studenoga 2006. kada je također bilo 3:0.

Pred više od dvije tisuće gledatelja prvi gol je zabio povratnik u Cibalijin dres Bartolović (30), a u nastavku su slavlje pogocima potvrdili Parmaković (65) i Jurić (88).

SLAVEN BELUPO - ŠBENIK 1:0

Koprivničani su nastavili svoj sjajan niz koji imaju na domaćem terenu protiv Šibenika. Ovo je bila njihova 13. pobjeda u 16 utakmica (uz tri remija). Momčad sa Šubićevca stigla je bez pola momčadi, Karačića koji je dao ostavku na mjesto trenera, ali i umorna od europskog ogleda s Anorthosisom.

To se je osjetilo na terenu. 'Faramaceuti' su bili bolji, opasniji, imali su više prilika, a jednu je uspio iskoristiti branič Kokalović u 44. minuti za dobar star Petkovićeve družine.