POVRATAK DOMA

Vugrinec: Emocije presudile da se vratim u Varaždin

22.07.2010 u 14:33

Bionic
Reading

Davor Vugrinec, jedan od najboljih nogometaša hrvatske lige i drugi strijelac u povijesti hrvatske lige, vratio se u redove varaždinskog prvoligaša. U prostorijama NK Varaždin potpisao je ugovor na dvije sezone, uz mogućnost produljenja na još godinu dana

'Presretan sam ponovnim povratkom nakon trinaest godina, i to u klub u kojem sam potekao i koji mi je omogućio dosadašnju zavidnu karijeru. Upravo su emocije presudile kod povratka u Varaždin, a taj sam poziv čekao više godina. Sretan sam da mogu pomoći klubu koji je u dosta teškoj situaciji i jedva čekam da se pokušam nametnuti kao vođa na terenu i izvan njega, te da zajedno sa suigračima pokušam ostvariti rezultate koji se od nas očekuju', istaknuo je Vugrinec prilikom potpisivanja ugovora koji je zbog njegove velike želje za povratkom dogovoren u vrlo kratkom roku.

Dovođenje Vugrinca, kako je ustvrdio gradonačelnik Ivan Čehok, velik je uspjeh i ispravka pogreške od prije četiri godine. Budući da klub muče financijski problemi, Čahok je sa zadovoljstvom dodao da su već prije tri tjedna pronađeni sponzori, ali njihova imena nije htio otkriti zbog - marketinških razloga.

Zadovoljstvo dolaskom Vugrinca, koji bi trebao donijeti bolje dane za klub zahvaljujući iskustvu i autoritetu, nije krio ni predsjednik varaždinskog prvoligaša Zlatko Horvat, koji je ustvrdio da mu je Varteks u srcu, ali da Varaždin mora živjeti.

Nakon potpisivanja ugovora s Vugrinecom, Horvat se sastao i s trojicom bivših igrača Mumlekom, Balajićem i Ivančićem da dogovore eventualnu buduću suradnju.