ŠTO OČEKIVATI OD 'BILIH'

U jubilarnoj sezoni Hajduk želi naslov

23.07.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Predstojeća sezona za Hajduk ima posebno značenje, to je jubilarna sezona u kojoj će klub proslaviti 100. rođendan. Samim time i ambicije kluba su najviše, Splićani žele osvojiti naslov prvaka i tako obradovati svoje navijače

'Dolaskom nove uprave na čelo kluba napravljeno je mnogo, od drugog mjesta, osvojenog Kupa do sređivanja kompletnog stanja u klubu, koji smo preuzeli u vrlo teškoj situaciji. Trener je bio u bolnici, kompletna uprava odstupila, a nokautirana momčad je bila na 14. mjestu.

Napravili smo rez, na momčadi koja je brojila 61 igrača dosad smo uštedjeli 2,2 milijuna eura, a ostali smo jednako snažni. Prošla je sezona bila sezona čistilišta, kako sportskog, tako i duhovnog i financijskog. Napravit ćemo sve da u jubilarnoj sezoni budemo prvi, no ne samo radi 100. rođendana. Hajduk uvijek mora ići na prvo mjesto i za 100., i za 110., i za 200. rođendan', kaže predsjednik Hajduka Joško Svaguša, koji najavljuje da će za prvu momčad, stručni stožer i omladinski pogon Hajduk u sljedećoj sezoni trošiti maksimalno 25-30 milijuna kuna.

Predsjednikove ambicije podržava i trener Stanko Poklepović, koji se prihvatio nezahvalne uloge izgradnje nove momčadi. Hajduk u prijelaznom roku nije kupio nijednog igrača, a one koji su otišli Poklepović mora nadomjestiti unutarnjim rezervama.

'Protiv HSV-a i Dinama koristili smo 16 igrača, uz Jozinovića koji nije ulazio te Vukušića i Jonjića koji su s reprezentacijom, to bi bilo to. Nemamo puno izbora i zato nema ni velikih promjena u momčadi. Recesija je učinila svoje i mi se moramo ponašati u skladu s mogućnostima. No to ne znači da se odričemo ambicija. Nipošto', kaže trener Poklepović koji će u sljedećoj sezoni uglavnom koristiti stari, uhodani sustav 4-2-3-1.
Momčad ćemo složiti prema našim mogućnostima, zasad su u prvom planu igrači koji su započeli utakmice protiv HSV-a i Dinama (Subašić – Režić, Maloča, J. Buljat, Strinić – M. Ljubičić, Andrić – Oremuš, Ibričić, An. Sharbini – Čop), čekamo da nam se vrate reprezentativci, da se u formu vrate Vejić i M. Buljat  i onda ćemo imati više opcija', zaključuje Poklepović.

Od Hajduka se u sljedećoj sezoni može očekivati napadački orijentirana igra na krilima Strinića i Oremuša te provjerenih vrijednosti Ibričića i Anasa Sharbinija.

Velika boljka momčadi zasad je centralni napadač. Poklepović još nije pronašao idealnog igrača za tu osjetljivu poziciju koju je na početku sezone povjerio Duji Čopu.