PA TKO JE TU LUD?

Marković: Hrvatski nogomet je apsolutno čist!

19.06.2010 u 08:19

Bionic
Reading

Prije desetak dana buknula je akcija 'ofsajd', u kojoj su pod policijskom istragom završili osumnjičeni u namještanje nogmetnih utakmica u Prvoj HNL. Među privedenima bili su i brojni poznati nogometaši. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković u to je vrijeme zbog obveza bio u JAR-u, ali je poručio - Dobro da je akcija krenula, da se utvrdi stanje

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković vratio se iz Južne Afrike, gdje je sudjelovao u aktivnostima Fifinih i Uefinih odbora. U Hrvatskoj su mu zamjerili  da se nije vratio na vrijeme, kada je izbila afera 'ofsajd'. Umjesto njega, prljavo su rublje hrvatskog nogometa pokušali 'oprati' u Disciplinskoj komisiji.

'U srijedu smo suspendirali sve aktere afere. Kada svi dokazi budu na broju, tada ćemo izreći i konkretne kazne', rekao je Vlatko Marković za Jutranji list.

Iako je prvotni komentar na akciju bio 'dobro je da je reagirala policija', Marković je sada odgovorio u malo drugačijem tonu.

'Hrvatski nogomet apsolutno je čist! Ostalo su priče za malu djecu! Svima je jasno da je kriminal stvar policije, a kladioničarske namještaljke tresu i Italiju, Njemačku, Austriju, Sloveniju, BiH, Bugarsku... Svi su unutra, a mi smo zahvalni našoj policiji što je odlučno ušla u slučaj i bit ćemo presretni ako uspijemo iskorijeniti ovu bolest iz nogometa.'

Njegov posjet DORH-u u petak pokrenuo je lavinu nagađanja o novim dokazima o aferi 'ofsajd', no on tvrdi da je razlog 'preslušavanja' bio sasvim drukčiji:

'Ofsajda smo se dotaknuli, no riječ je bila o dugu koji potražujemo od Ministarstva turizma. Reklamirajući hrvatski turizam dobili smo nekoliko priznanja, ali ne i zajamčeni novac iz ugovora. Ne želim o konkretnim brojkama', rekao je Marković za Jutarnji list. Dodao je Marković da je brigu o Prvoj HNL prepustio Udruženju prvoligaša, ali i otkrio da se brine o domaćem nogometu kojem, zbog skupoće, prijeti amaterizacija:

'Razgovarat će se na skupštini o nekoliko različitih modela, pa ćemo vidjeti do kakvog će zaključka zastupnici doći. No činjenica je da ovakva liga nema smisla. Na kraju sezone mole dva milijuna kuna samo da pokriju troškove suđenja. I Savez im to plati.'