29. KOLO T-COM PRVE HNL

Tri gola Milardovića, Hajduk opet superioran

08.05.2010 u 21:06

Bionic
Reading

Predzadnje kolo T-Com Prve HNL bilo je vrlo efikasno. Ponajprije to valja zahvaliti nogometašima Hajduka i Cibalije koji su dobrano napunili mreže suparničkih golmana

Premda se prvak odavno zna, pa i 'fenjeraš' nije nikakva novost, kraj ovogodišnje domaće lige ipak je vrlo zanimljiv. Cibalija je još u prošlom kolu osigurala nastup u Europi i to je, čini se, motiviralo igrače Stanka Mršića da se od svojih navijača oproste - petardom. 'Stradao je upravo spomenuti 'fenjeraš' Croatia Sesvete, a Milardović je s tri pogotka jedan od najzaslužnijih za čistu i visoku pobjedu od 5:0. Preostala dva pogotka zabili su Kresinger i Pavličić.

Hajduk je također bio superuspješan. Sasvim je jasno da 'bilima' itekako odgovara proljetno vrijeme, jer su nakon odlaska zime Splićani zaredali pobjedama i najuspješniji su domaći klub po osvojenim bodovima u ovogodišnjem dijelu prvenstva. Četiri gola Međimurju nije neka posebna priča, no svakako će Špacu Poklepovića razveseliti da su golove postizali različiti igrači. Jasno, i Ibričić među njima.

Nogometaši Rijeke ponovno su dobro uzrujali svoje navijače. Gotovo sat vremena igrači Nenada Gračana bili su 'u minusu' u odnosu na zaprešički Inter, no tada je razbuđeni Đalović prvo 'okrenuo' rezultat, da bi Gerc u posljenjdim trenucima susreta trećim golom 'bijelih' potvrdio osvajanje nova tri boda. Istodobno, Varteks je izuteno vrijedne bodove osigurao minimalnom pobjedom nad Zadrom i uoči posljednjeg kola i gostovanja kod Slaven Belupa kojemu bod(ovi) ništa ne znače, Varaždinci će imati priliku čak i ostvariti dobar konačni plasman. Doslovce do jučer njihova je situacija vezana uz ostanak u ligi bila gotovo bezizlazna. Pogodak vrijedan pobjede postigao je Smrekar u 76. minuti.

Kako se bliži kraj prvenstva, tako i Karlovčani pomalo posustaju, kao da nogometašima Igora Pamića nedostaje snage za završnicu. Nakon što su u Karlovcu prije tjedan dana slavili Šibenčani, skoro su do istog uspjeha stigli i Puljani. Istra je povela preko svog najboljeg strijelca Šehića, dok je Novinić postavio na končanih 1:1 u 55. minuti. Za potpuni preokret Karlovčani više nisu imali snage.

Lokomotiva je i protiv Slavena Belupa pokazala da zaista nije slučajno izborila ostanak u ligi, premda su joj uoči starta sezone mnogi prognozirali povratak u niži rang natjecanja. Mladi igrači osnaženi iskusnim liscima čvrsto drže sredinu ljestvice i remi protiv Slaven Belupa nije slučajan. Uostalom, zakomplicirali su ove sezone 'lokosi' život i puno snažnijim momčadima od Koprivničana.

Hajduk - Međimurje 4:1 (1:0)
Strijelci: 1:0 Jozinović (45), 2:0 Tomasov (61), 3:0 Čop (70), 4:0 Ibričić (78), 4:1 Grgić (80)
Cibalia - Croatia Sesvete 5:0 (2:0)
Strijelci: 1:0 Milardović (16), 2:0 Milardović (45-pen), 3:0 Pavličić (57), 4:0 Kresinger (63), 5:0 Milardović (59)
Rijeka - Inter 3:1 (0:1)
Strijelci: 0:1 Grgurović (9-pen), 1:1 Đalović (55), 2:1 Đalović (60-pen), 3:1 Gerc (90)
Varteks - Zadar 1:0 (0:0)
Strijelci: 1:0 Smrekar (76)
Karlovac - Istra 1961 1:1 (0:1)
Strijelci: 0:1 Šehić (35), 1:1 Novinić (55)
Lokomotiva - Slaven Belupo 1:1 (1:1)
Strijelci: 0:1 Mujanović (17), 1:1 Bule (33)