BORBA ZA LICENCU

Varteks i Međimurje riješili dugovanja

07.05.2010 u 10:06

Bionic
Reading

Iako Varteks i Međimurje ni u žalbenom postupku nisu dobili licencu, najvjerojatnije će nakon arbitraže moći igrati u prvoligaškom društvu

Varteks i Međimurje zbog financijskih dugovanja nisu dobili licence za sezonu 2010/11. i postojala je mogućnost da Liga 16 postane Liga 12, ali prema zadnjim informacijama koje dolaze iz Čakovca i Varaždina, sve će dobro završiti.

Tako su iz Varteksa izvijestili da su sve riješili i ispunili sve zahtjeve te su proslijedili HNS-u svu papirologiju. No kako je Odjel za licenciranje već donio svoju odluku, odnosno prije nego što je iz kluba stigla potrebna dokumentacija, Varaždinci je nisu dobili. Sada slijedi pisanje žalbe nakon koje će se u  arbitraži i preko Izvršnog odbora zatražiti, a najvjerojatnije i dobiti licenca.

Slična priča dolazi i iz Međimurja koje je imalo 90 tisuća kuna duga. On je sada podmiren, o čemu je obaviješten Odjel za licenciranje, no ne na vrijeme pa klub nije dobio licencu. Ipak, u novom žalbenom postupku i Čakovčani će dobiti zeleno svjetlo za nastup u T-Com Prvoj HNL.

Konačna odluka o licencama za Varteks i Međimurje očekuje se već u utorak 12. svibnja ili najkasnije zadnjeg dana u svibnju.