LJUBIMAC TRIBINA

Ivan Bošnjak pred povratkom u Dinamo!

05.05.2010 u 07:40

Bionic
Reading

Gotovo je sigurno da Dario Šimić neće biti jedini bivši igrač Dinama koji će od sljedeće sezone ponovno nositi plavi dres. Nakon Jerka Leke, svoje usluge je klupskoj upravi ponudio i nekadašnji prvi strijelac lige Ivan Bošnjak

U posljednjih 20 dana popularni Vinkovčanin je dva puta posjetio Maksimir. Nakon što je u prvom slučaju došao u društvu Dine Drpića na svoj nekadašnji stadion u utorak je došao sam.

Kaže da nije obavio službene razgovore o povratku u Dinamo te da će više o tom pitanju znati krajem radnog tjedna. Ipak, situacija u sastavu prvaka zahtjeva pojačanje konkurencije na poziciji napadača i prilično je izgledno da će Bošnjak, koji je spreman na povratak, krenuti u novi europski pohod s Dinamom.

Nakon Cibalije, Hajduka (gdje je zaradio navijački trofej Hajdučko srce) i Al Ittihada, Bošnjak je dvije sezone proveo u Dinamu s kojim je osjetio radost osvajanja naslova, ali i igranja u ligi za ostanak. U drugoj sezoni je bio najbolji strijelac lige sa 22 gola, što mu je donijelo i nastup na prošlom SP-u.

Nakon Dinama je otišao u belgijski Genk, gdje ga je snašla teška ozljeda desnog koljena, a nakon tri godine provedene u Belgiji, prošlu je sezonu proveo kao član grčkog Iraklisa s kojim je zbog nagomilanih dugova raskinuo ugovor i danas je slobodan igrač za kojega nije potrebno platiti odštetu.

Osim nogometnih kvaliteta, 31-godišnjem napadaču adut je i sjajan odnos s navijačima Dinama, čiji je svojedobno bio ljubimac. Dapače, osim tadašnjeg trenera Kuže, nema dinamovca kojemu su tribine u posljednje vrijeme više skandirale, a jasno je koliko je maksimirskoj upravi važno sanirati loš odnos upravo s tribinama.