19. KOLO T-COM PRVE HNL

Hajduk opet uvjerljiv, 'lokosi' dobili Zagreb

06.03.2010 u 17:37

Bionic
Reading

U 19. kolu T-Com Prve HNL strijelci su bili prilično raspoloženi. Prosjek pogodaka u sedam odigranih popodnevnih utakmica je 2,4 po susretu, a Dinamo i Osijek tek trebaju odigrati svoj meč

Hajduk je i u drugom ovogodišnjem prvenstvenom susretu ubilježio uvjerljivu pobjedu. Nakon što su iz Splita ispratili Slaven Belupo sa 5:0, na gostovanju u Zaprešiću zadovoljili su se i sa samo tri gola u mreži domaćina. Očito najave da će na tribinama sjediti skauti Chelseaja i tko zna kojih još klubova nisu previše opteretile splitske bijele. Golovima Strinića u 18. minuti i Ibričića u drugom poluvremenu, momčad Špace Poklepovića stigla je do novog trijumfa i dodatne doze optimizma. Kako sada stvari stoje, ovo bi zaista moglo biti Hajdukovo proljeće.

Brojni problemi koji muče Varaždince itekako su vidljivi i na travnjaku. Varteks je opet poražen na svom stadionu, ovog puta od Istre 1961. i sva je sreća što su igrači Damira Jagačića u prošlogodišnjem dijelu prvenstva skupili dosta bodova, pa im još ne 'gori pod petama'. S druge strane, na klupi Puljana pobjedom je debitirao Zoran Vulić i tako navijačima Istre ponudio nadu da će njihov klub izbjeći drugoligašku sudbinu. Pogotke su postigli Anđelković u 68. minuti i Šehić šest minuta kasnije.

Igor Štimac može biti itekako nezadovoljan prezentacijom i učinkom svojih igrača u veljači i ožujku. U prošlom kolu 'pjesnici' su propustili nadvisiti Rijeku u Kranjčevićevoj, a sada su i poraženi od Lokomotive sa 1:0. Stari lisac Nino Bule postigao je pogodak vrijedan pobjede još početkom utakmice, a svi pokušaji Zagrebaša da izjednače su i ostali na pokušajima. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Štimac odrediti prema igri novopridošlih pojačanja, zaista zvučnih imena poput Maria Tokića i Gorana Ljubojevića, koji već drugu utakmicu za redom ostaju u sjeni suparnika. Od njih se očekuje puno više.

Sesvetska Croatia pronašla je novu žrtvu. Na 'svom' travnjaku u Kranjčevićevoj dečki Zvonka Zubaka, koji mijenja trenere gotovo svakodnevno, nadvisili su Međimurje sa 2:1 i stigli do druge pobjede u T-Com Prvoj HNL. S druge strane, ekipa koju vodi Srećko Bogdan ubilježila je i 11. poraz u sezoni, a više od Čakovčana imaju samo Sesvećani i 'pjesnici'. Domaćini su do nedostižnog vodstva stigli u prvom poluvremenu i to pogocima Pokrajčića i Zubaka, dok je na 1:2 smanjio Vuka u 70. minuti s bijele točke.

Zadar je u Stanovima ugostio izvrsni Karlovac i kao dobar domaćin prepustio mu jedan bod. No Dalibor Zebić i njegovi igrači na kraju mogu biti sretni što su odigrali 1:1, s obzirom na to da su do izjednačujućeg pogotka stigli u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena, kad je Santini realizirao najstrožu kaznu za domaćine. Vodeći gol za Karlovac bio je djelo Jerneića minutu prije kraja prvih 45 minuta.

Vrlo zanimljivu utakmicu, sadržajnu akcijama i pogocima, mogli su vidjeti gledatelji u Koprivnici. Gostujući Šibenik dvaput je vodio, zabio je Alispahić u 19. minuti i Medvid u 45, no igrači Slaven Belupa u oba su se slučaja znalački vratili 'u igru' i osigurali si remi. Prvo je na 1:1 u 41. minuti izjednačio mladi reprezentativac Tepurić, a onda je odmah nakon primljenog gola za 1:2 gostiju, na 2:2 izjednačio Kaja Rogulj s bijele točke. Kako je izgledalo prvo poluvrijeme, činilo se da će i u drugom biti 'vatreno', no mreže golmana su mirovale.

Rijeka je i u drugoj ovogodišnjoj utakmici odigrala 1:1, a u oba slučaja igrači Nenada Gračana dostizali su rezultat. Cibalia je povela preko Malčića već u 12. minuti, a na konačnih 1:1 izjednačio je Križman u 73. S obzirom da su, barem zasad, riješeni svi problemi kluba vezani uz blokadu klupskog računa, očekivalo se da će riječki bijeli ipak odigrati bolje i učinkovitije. No od toga nije bilo ništa, Rijeka je tek ostvarila sedmi remi u prvenstvu.

Rijeka - Cibalia 1:1 (0:1)
Strijelci: 0:1 Malčić (12), 1:1 Križman (73)
Slaven Belupo - Šibenik 2:2 (2:2)
Strijelci: 0:1 Alispahić (19), 1:1 Tepurić (41), 1:2 Medvid (45), 2:2 Rogulj (45+1)
Zadar - Karlovac 1:1 (0:1)
Strijelci: 0:1 Jerneić (44), 1:1 Santini (90-11m)
Croatia Sesvete - Međimurje 2:1 (2:0)
Strijelci: 1:0 Pokrajčić (31), 2:0 Zubak (43), 2:1 Vuka (70-11m)
Lokomotiva - Zagreb 1:0 (1:0)
Strijelac: 1:0 Bule (15).
Varteks - Istra 1961 0:2 (0:0)
Strijelci: 0:1 Anđelković (68), 0:2 Šehić (74).
Inter - Hajduk 0:3 (0:1)
Strijelci: 0:1 Strinić (18), 0:2 Ibričić (60), 0:3 Ibričić (82)