STRANCI ODLAZE

Nakon Reje iz Hajduka otišao i Anderson

10.02.2010 u 14:49

Bionic
Reading

Premda je Eduardo Reja ocijenio Andersona kao zanimljivog igrača, Brazilac je nakon šest dana provedenih u Splitu izgubio strpljenje i napustio Poljud. Od njegovog angažmana, dakle, neće biti ništa

Mnogi su bili u dvojbi kakvo će pojačanje za Hajduk biti Anderson Ricardo dos Santos, no nakon srijede to više nije ni važno. Brazilac koji je igrao u Turskoj i Koreji svoje nogometno znanje definitivno neće pokazivati i na hrvatskim travnjacima. Naime, nakon šest provedenih dana u Splitu spakirao je kofere i samoinicijativno napustio Poljud.

Premda je dojučerašnji trener Eduardo Reja smatrao da je riječ o zanimljivom igraču koji bi možda i mogao biti pojačanje za Hajduk, to se očito nije dojmilo čelnika kluba. Prva tri dana provjere nisu bila dovoljna za realnu procjenu Andersonovih mogućnosti, pa su od njegova hrvatskog zastupnika Tomislava Nakića zatražena još tri dana treninga, a kad se ni nakon isteka tog roka nitko iz poljudskih kancelarija nije oglasio, Brazilac je izgubio strpljenje i otišao.

'Andersona smo doveli u Split kao igrača koji ima svoje ime i prezime, no pristali smo zbog Hajdukove situacije na trodnevnu probu. Nakon isteka probnog roka pristali smo na još tri dana, no Hajduk ni danas nije bio spreman dati zeleno svjetlo. Ne želimo čekati da Hajduk izabere novog trenera. Vjerojatno bi i on tražio nekoliko dana da se uvjeri u njegove kvalitete, a vrijeme ide', rekao je Nakić.