4,5 GODINA MEĐU 'LAVOVIMA'

Napokon dogovoreno - Lovren je igrač Lyona

13.01.2010 u 12:40

Bionic
Reading

Dinamov stoper Dejan Lovren jutros je odradio liječnički pregled, a onda točno u podne, u društvu direktora Vrbanovića, sjeo za stol s Francuzima i stavio potpis na 4,5-godišnji ugovor s Lyonom

Iako se još od vikenda nagovještavao takav rasplet, tek je danas u podne i službeno potvrđeno da je Dejan Lovren igrač Olympiquea iz Lyona. Jutros je obavio potrebne liječničke preglede, a potom točno u podne stavio potpis na 4,5-godišnji ugovor s francuskom momčadi koja je posljednjih sezona redovito igrala u završnicama Lige prvaka.

Samim time Lovrenov transfer dobiva na vrijednosti jer riječ je o igraču koji se još uvijek nije dokazao u velikim utakmicama. Pridodamo li tome i da visina transfera spada među rekordne u hrvatskim okvirima, jasno je da čelnici maksimirskog kluba mogu biti presretni obavljenim poslom.

'Znam da sve intrigira kolika je vrijednost posla, no predstavnici kluba, kada smo se rukovali, tražili su da nikome ne govorimo o kojoj se cifri radi. Možete špekulirati, ali od naše strane, dok se Francuzi ne izjasne, taj iznos nećete doznati. Oni su kupci i žele da se u svlačionici ne povlači pitanje nečije plaće ili odštete', rekao je Damir Vrbanović koji je naglasio da je Lovren presretan obavljenim poslom i dodao da će se, sada već bivši 'modri', u četvrtak vratiti u Zagreb.

'No pod hitno se mora vratiti u Lyon da bi se što prije uključio u rad momčadi', kazao je Dinamov direktor.

Tijekom dana Lovren će biti predstavljen navijačima, a upoznat će se i s predsjednikom kluba Jeanom Michelom Aulasom.