VRUĆA SJEDNICA

Torcida Kerumu prijeti sudskom tužbom

14.11.2009 u 19:53

Bionic
Reading

Tjedan uoči održavanja skupštine dioničara Hajduka Torcida, u čijim su redovima mnogi mali dioničari, je poslala javno upozorenje vladajućim strukturama kluba. Navijački gnjev ovaj put ima ozbiljne, pravničke konture

'U Hajduku se krše najmanje tri zakona, a skupština kluba u iduću nedjelju po svemu sudeći će biti nezakonita', upozorila je Torcida uoči nedjeljnog, očigledno žestokog okršaja sa Željkom Kerumom i Joškom Svagušom.

Splitski navijači i mali dioničari za skupštinu kluba pripremaju se na sve moguće načine, pa i pravnim putem: u svome priopćenju upozorili su da je Hajduk danas 'riznica zakonskih prekršaja', da ga vode nestručni ljudi te da je vjerojatno to razlog zašto se ne želi usvojiti njihov Kodeks upravljanja Hajdukom.

U Torcidi se pozivaju na dosad nepoznati dokument ministra uprave Davorina Mlakara iz rujna ove godine, koji dokazuje da predstavnik Grada u skupštini Hajduka ne može biti gradonačelnik Željko Kerum, već da ga određuje Gradsko vijeće. Ako se ostane pri ovom scenariju, upozoravaju, pokrenut će sudski postupak, a samom Kerumu prijeti novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine.

Zbog neobjavljivanja tromjesečnih financijskih izvještaja, upozoravaju, kazne prijete i Hajduku (60 tisuća do milijun kuna) te Jošku Svaguši (20 do 200 tisuća kuna). Zakon je, kažu, prekršen i time što skupština nije održana u prvih osam mjeseci ove godine, a debelo se kasnilo i s upisom Grada Splita u knjigu dioničara.

'Nije slučajno da je Hajduk bio tek 19. točka dnevnog reda na sjednici Gradskog vijeća, niti je slučajno osmi u HNL-u', smatraju navijači.