UVJERLJIVI 'MODRI'

Dinamo očitao lekciju nemoćnom Šibeniku

08.11.2009 u 21:26

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 14. kola T-Com Prve HNL Dinamo je u Maksimiru svladao Šibenik 5:0. Strijelci za vodeću momčad prvenstva bili su Morales, Sivonjić, Kramarić, Badelj i Barbarić

Bez obzira na to što su u Maksimiru igrale prve dvije momčadi prvenstva, na tribinama se okupilo tek tri tisuće gledatelja. Loši europski rezultati, ali i jaka kiša razlog su slaba posjeta. Sama utakmica nije opravdala epitet najzanimljivijeg susreta 14. kola, jer se na travnjaku nalazila samo jedna momčad. Jurčićevevi izabranici, nošeni podrškom dvije tisuće ujedinjenih BBB-a sa sjevera, lako su razmontirali po bodovima najopasniju gostujuću družinu lige.

Čvršći i rastrčaniji 'modri' odmah su pokazali tko je gazda u Maksimiru te su u prvih par minuta Badelj i Slepička imali mat situacije. Oni nisu zabili, ali je u šestoj minuti Morales nakon dodavanja Slepičke. Pritisak na gostujuća vrata se nastavio, a vodstvo je 12 minuta kasnije povećao Sivonjić idealno uposlen od Tomečaka. Do kraja poluvremena, sjajne pogotke postigli su i Kramarić (36) te Badelj (42) oba na asistenciju raspoloženog češkog napadača. U prvih 45 minuta gosti su stvorili samo dvije opasne situacije, jednom je Fuštar za sekundu zakasnio na ubacivanje Medvida, a drugi put je Butina skinuo udarac Karadže.

U nastavku je tempo malo pao, ali nije se dugo čekalo na prave prilike. Jednu je za domaćina propustio Kramarić, a drugu za goste Zec. U 67. minuti u strijelce se upisao i Barbarić. Njegov udarac glavom nakon kornera (Morales) je blokiran, ali odbijenu loptu je mladi stoper Dinama lijevom nogom precizno pospremio iza leđa nemoćnog Blaževića. Samo malo kasnije Šibenik je ostao s desetoricom. Ibanez je prošao Jurčevića koji je očito izgubio živce, s leđa pokosio Argentinca te zaradio crveni karton. Do kraja utakmice još smo vidjeli dva opasna pokušaja Kramarića, ali i odlične obrane najzaposlenijeg čovjeka na utakmici Blaževića te gredu Chaga.

Tako je Šibenik u svom 18 gostovanju kod Dinama još uvijek bez boda. Štoviše, u posljednjih sedam utakmica, uključujući i ovu uvijek su se kući vraćali s najmanje tri pogotka u mreži, a ovo im je i najteži poraz uz onaj iz srpnja 2007. kada je također bilo 5:0.

Na ljestvici Dinamo sada ima 32 boda, a slijede ga Cibalia sa 28 te Osijek i Šibenik sa po 27.