NEMA STRAHA

Jurčić uoči Cibalije: Ne bojim se za svoju poziciju

24.10.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Dinamov trener Krunoslav Jurčić izašao je pred novinare dan uoči prvenstvenog sraza s Cibalijom. Što se tiče novosti, valja napomenuti da se na gol Dinama vraća Butina

U subotu je na maksimirskom stadionu trener Dinama Kruno Jurčić najavio ogled s iznenađenjem prvenstva - Cibalijom.

'Ne mogu započeti kao što inače započinjem prije prvenstvenih dvoboja. U nedjelju igramo s ekipom koja drži drugo mjesto na tablici, koje i zaslužuje. Gledao sam neke njihove utakmice, vratili su igrače koji su tamo ponikli, a u međuvremenu su se u nekim drugim klubovima afirmirali. Gospodin Stanko Mršić postavio je jednu ozbiljnu, odgovornu i čvrstu ekipu. Oni zasigurno računaju na naš umor. Bez obzira na rezultat protiv Ajaxa, igrači su se maksimalno potrošili. Što se tiče zdravstvenog biltena, sigurno je da na golu neće biti Lončarića. On je obavio magnetsku rezonancu i prve snimke govore da nije riječ o ozbiljnijoj povredi, no njegovo je koljeno natečeno. Robert Kovač ima probleme sa skočnim zglobom, no o njegovom stanju više ćemo znati nakon popodnevnog treninga', započeo je Jurčić.

Tko će biti pričuvni golman?

Dominik Picak, dečko koji je imao operativni zahvat na srednjem uhu, no normalno trenira s nama već mjesec i pol dana.

Hoćete li gledati utakmicu Hajduka i Karlovca?

Hoću.

Nemoguće je bilo ne osvrnuti se i na utakmicu s Ajaxom, koja je iza Dinama, pa je tako Jurčić zamoljen da prokomentira oscilacije između Temišvara, gdje je Dinamo igrao odlično, i Amsterdama, u kojem je djelovao mlako.

Osobno nisam tako vidio utakmicu u Amsterdamu. Imamo solidan prosjek godina, no imamo polariziranu momčad - jako iskusne i jako neiskusne - pa su kod mladih igrača oscilacije moguće. Oscilacije se mogu riješiti - recimo, Tottenham, Arsenal i Dinamo Kijev manje osciliraju nego prije jer im naši igrači drže momčad ili, recimo, kako je Real Madrid riješio oscilacije - kupio je Ronalda, Kaku, Xabija Alonsa i Benzemu.

Je li ta vaša izjava nekakva skrivena poruka Upravi?

Ne, kod mene nema nikakvih skrivenih poruka. Ja kažem što mislim pa se ne morate truditi otkriti što sam stvarno htio reći.

S obzirom na pet poraza do Svih svetih, bojite li se za svoju poziciju?

Ne, ne bojim se. Ja sam prvi trener koji u ekipi nije imao zvijezde i koji je momčad preuzeo na drugom mjestu. Donedavno sam bio prvi trener Dinama koji nije imao nijednog standardnog reprezentativca, što se nije dogodilo već 20 godina, a malo europskih ekipa bi nakon gola u drugoj minuti u Amsterdamu izgubilo samo 2:1.

Je li vas povrijedila izjava trenera Jola kojom vam se zahvaljuje na tome što ste promijenili taktiku?

Nisam ni znao da je to rekao dok to sada nisam čuo. Kada pobijedite možete pričati što god hoćete i sve što kažete je istina.

Znači, vi se ne slažete s tim?

A zašto bih se slagao? Ja bih volio da je komentirao Ajaxov drugi gol koji je postignut iz ofsajda. Mislite li da je bio veći prekršaj Mandžukića na Suarezu nego što je bio na Mandžukiću protiv Anderlechta? To nisu nebitni detalji na Dinamovom europskom putu.

Unatoč porazu, još uvijek imate jako dobre šanse?

Kako ne bismo imali šanse, u igri je još devet bodova, a mi dvije utakmice igramo na Maksimiru.

Jeste li zadovoljni Papadopoulosom?

S obzirom da nije dugo igrao, da, zadovoljan sam. Dao je sve od sebe i samo je pitanje vremena kada će njegova neosporna kvaliteta doći do izražaja.

Kakva je situacija sa Slepičkom i Chagom?

Slepička ima tu nesreću da su u ekipi osim njega Kramarić, Papadopoulos, Sivonjić i Mandžukić. Po profilu su Kramarić, Pap i Slepička skoro isti igrači, a u ovom je trenutku od njih trojice on na trećem mjestu. No svi znamo kakve su njegove kvalitete. Što se Chaga tiče, stalno mu se javljaju problemi čiji je epicentar u njegovoj kralježnici.