TRENER PUN POHVALA

Reja hvali Hajduk, ali i Igora Štimca

15.09.2009 u 12:53

Bionic
Reading

Na Poljudu se lakše diše nakon dviju uzastopnih pobjeda, no trener Hajduka Reja poziva na oprez, jer u Split dolazi uvijek neugodni Zagreb na čelu s novim trenerom Igorom Štimcem

U najavi utakmice protiv 'pjesnika' pred novinarima se pojavio trener Hajduka Edoardo Reja koji je biranim riječima pričao o sljedećem protivniku bijelih, a posebno o novom treneru Igoru Štimcu.

'Nakon dvije pobjede i dobre utakmice u Varaždinu, mi imamo obavezu pobijediti, a Zagreb nema što izgubiti. Zagreb je dobio karizmatičnog trenera, čovjeka s jakim karakterom, koji će to sasvim sigurno znati prenijeti i na svoje igrače. Osobine koje Štimac ima ne mogu se kupiti, s njima se rodiš ili ne', hvalio je Štimca trener Hajduka koji je svjestan da je pred njim još puno posla. Pogotovo u selekciji igračkog kadra, jer je Hajduk nagomilao gotovo 60 igrača.

'Zadatak je trenera da vrednuje svakog igrača pojedinačno, a ja to u ovoj situaciji i u samo 15 dana nisam uspio. Treba mi vremena da izaberem 22-23 igrača i da oformim grupu u kojoj neće biti puno promjena. Kad jednom oformimo grupu igrača i taktiku, bit će i lakše raditi, jer ja nisam navikao raditi na ovakav način. Ovo je za mene konfuzija.'

Na pitanje što će biti s ostatkom igrača Reja je rekao da ne razmišlja o tome, no svidjela mu se ideja prema kojoj bi bila oformljena druga momčad u kojoj bi se kalili mladi igrači.

'To nije loša ideja, no možda bi bilo bolje da se i u Hrvatskoj uvede talijanski model međusobnih utakmica U21 momčadi, kako se igrači nakon izlaska iz juniora ne bi gubili', zaključio je strateg bijelih.