DRUGA POBJEDA U NIZU

Hajduk svladao Varteks, bijeli ponovno dišu

13.09.2009 u 20:39

Bionic
Reading

Pred oko pet tisuća gledatelja Hajduk je u Varaždinu pobijedio rezultatom 3:0 i počeo se penjati prema sredini ljestvice HNL-a. Splićani su u prvoj gostujućoj pobjedi sezone pokazali da je zenit igračke krize iza njih

Momčad Edoarda Reje očigledno je dobro iskoristila dvotjednu pauzu i više ne izgleda onako obezglavljeno kao na početku sezone. U Varaždinu su već u uvodnoj fazi domaćinima dali do znanja da su došli po puni plijen, a mladi vratar domaćih Krklec bio je vrlo zaposlen.

U prvih pola sata mreže su mirovale, a onda se napadač Hajduka Mirko Oremuš oslobodio čuvara na desnoj strani i lijepim prizemnim udarcem pogodio malu mrežicu pokraj suprotne stative. Torcida je počela slaviti, Varteks je bio osuđen na ulogu lovca.

I u drugo poluvrijeme Hajduk je ušao bolje i već nakon sedam minuta nastavka bijeli su riješili pitanje pobjednika. Činilo se da se Šerić neoprezno zaletio u srce Varteksove obrane, no iskusni bočni igrač sjajno se snašao u gužvi i pored statičnih Varaždinaca loptu je uspio ugurati u mrežu.

Varteks u tako blijedom izdanju nije bio konkurentan razbuđenim Splićanima i do kraja susreta nisu uspjeli ozbiljno zaprijetiti Subašiću. Konačni rezultat svojim prvim službenim golom za Hajduk postavio je iz kaznenog udarca, nakon što ga je sam izborio, Anas Sharbini u 83. minuti.

Treba napomenuti da su obje momčadi imale vrlo dobru podršku s tribina. Brojni pripadnici Torcide kućama odlaze osokoljeni drugom pobjedom svojih ljubimaca u nizu, dok su White Stonesi pokazali da su spremni bodriti Varteks čitavu utakmicu i ako im događanja na travnjaku ne idu u prilog.

Varteks je ostao na 11 bodova, dok je Hajduk s osam osvojenih bodova skočio na 12. mjesto na ljestvici. Novu priliku za priključak momčadima koje se bore za Europu Hajduk će imati na svom travnjaku protiv 'fenjeraša' HNL-a Zagreba.