PRVI ASISTENT LIGE

Slepička: Pohvale gode, ali neću se opustiti

14.08.2009 u 08:27

Bionic
Reading

Dinamov napadač Miroslav Slepička dao je intervju za službenu klupsku internetsku stranicu, gdje je govorio o atmosferi u momčadi, treneru Jurčiću, ambicijama, reprezentaciji Češke, životu u Zagrebu…

Hrvatski prvak superiorno je ušao u obranu naslova, a velik udio u odlične prvenstvene rezultate 'modrih' ugradio je i Miroslav Slepička. Češki napadač je nakon tri odigrana kola prvi asistent lige s četiri dodavanja za pogodak, a zabio je i dva gola.

'Jedino što mogu reći je to da mogu još bolje. Naravno da je pohvale lijepo čuti i one te uvijek motiviraju, no ne treba se opustiti. Potrebno je uvijek imati želju za daljnjim usavršavanjem, jer to je ono što te neprestano vodi dalje', rekao je Slepička i izvijestio da više nema problema s istegnućem mišića.

Slepička ne skriva da u Dinamu ima velike ambicije.

'Pred nama je utakmica s Heartsom i svakako u meni, ali i kod svih ostalih igrača, postoji velika želja da se tu dokažemo. Htjeli bismo otići što dalje i napravit ćemo sve da tako bude. Naravno da ću se i svojim igrama izrazito truditi dati doprinos cijeloj toj priči. Što se tiče našeg prvenstva, iskreno vjerujem da ćemo nastaviti dobar rezultatski niz koji smo započeli i još jednom pokazati svoju kvalitetu. A borba za Ligu prvaka slijedi sljedeće godine i moram priznati da i u taj uspjeh iskreno vjerujem', dodao je Čeh, a osvrnuo se i na atmosferu u svlačionici te na rad trenera Jurčića.

'Vlada odlična atmosfera i drago mi je što sam dio ove momčadi. Lijep je taj osjećaj koji je prisutan kod većine kad govorimo o budućim klupskim planovima i željama, taj borben duh koji vlada i koji je velik pokretač svima nama. Što se tiče trenera, o njemu također mogu reći samo pohvale. Sviđa mi se njegov način rada, gorljivost kojom pristupa poslu te zdrav odnos koji je razvio s nama igračima. Puno priča sa svima nama, a to je vrlo bitno kako bismo se svi što bolje razumjeli i slagali u svakom pogledu.'

Dobre igre Slepičku možda ponovno vrate u reprezentaciju, ali češki napadač kaže da se time ne zamara. Sada mu je najvažnije da pruža što bolje igre za Dinamo.

Dinamov stranac ne pati od nostalgije za domovinom.

'S tim je sve u redu. Ovdje sam se smjestio i lijepo mi je, a moram priznati da se ni ne radi o tko zna kolikoj udaljenosti, jer nekih šest sati vožnje i nije prevelika barijera ako se želimo vidjeti', rekao je Slepička i opisao kako provodi slobodno vrijeme dok ne trenira i ne igra utakmice.

'Jarun je odlično mjesto prepuno sadržaja za svakoga. Volim i šetnje gradom, popiti kavu u središtu, a posebno mi je drago sjesti u neki od kafića oko Petrove, gdje i živim. To mi je kvart, pa samim time dosta vremena volim provoditi i u njemu', završio je modri Čeh.