KAZNILI GA, A ON OSTAJE

Mamić: Mandžo je naš Cristiano Ronaldo

29.06.2009 u 13:40

Bionic
Reading

Nakon što su 'zaratili' preko novina, najbolji Dinamov igrač Mario Mandžukić i izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić u ponedjeljak su sjeli za stol i dogovorili - ostanak

Nakon što je Mario Mandžukić otkazao poslušnost treneru Kruni Jurčiću tijekom priprema u Sloveniji, Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić najavio je sankcije za igrača kojeg su mnogi procijenili kao najskupljeg u ovoj maksimirskoj momčadi.

Mamiću je dozlogrdilo cjenkanje oko Mandžukića te je istaknuo cijenu od 15 milijuna eura, a sve kako bi ovog napadača zadržao u klubu. Međutim, Mamić je podivljao nakon ispada igrača te mu zaprijetio: 'Ili ćeš poginuti za Dinamo ili možeš otići!'

Zato su u ponedjeljak za stol sjeli, s jedne strane braća Mamić i predsjednik Barišić, a s druge Mandžukić i njegov menadžer Ivan Cvjetković, i dogovorili da Mario Mandžukić - ostaje!

'Komunicirali smo s mnogim ljudima u nogometu zadnjih dana koji su nas uspjeli sve zaljuljati, i mene, i trenera, i Marija. Međutim, moram potvrditi da smo jedinu konkretnu ponudu dobili od Werdera. Sve drugo je bilo 'ako bi bilo'. Mandžukić bi bio prvi 'pick' Wolfsburga da je Džeko otišao u Milano. Sigurno bi ga tražili i iz Portsmoutha da dođe Halilhodžić za trenera. U kombinacijama su bili i HSV i Stuttgart, međutim, to se sve izjalovilo. Konačno smo se našli u ponedjeljak ujutro i dogovorili se da ostane', rekao je Zdravko Mamić te ponovio, kao i mnogo puta, dao su ovakvi raspleti povijesni za Dinamo.

'Pitam ja vas, tko bi u vrijeme današnje recesije, kada se nema za Coca-Colu, odbio 12 ili 13 milijuna eura? Ili kad Mandžukić odbija četiri puta veću plaću od velikog kluba?'

Nije Mamić prestajao s hvalospjevima, posebno naglasivši Mandžukićev igrački značaj:

'Vidjeli ste i sami koliko je bilo brutalnih prekršaja na Mandžukiću u finišu prošle sezone. I to je bio jedan od razloga zašto je želio otići. Mogu samo reći da je on za nas vrijedan kao Cristiano Ronaldo. On je naš ne samo Ronaldo, već i Kaka.'

Mario Mandžukić, koji se po hodnicima maksimirskog kluba šetao u društvu neraspoloženog Ivana Cvjetkovića, naglasio je da je želio samo čistu glavu.

'Nije mi bilo lako, ali donio sam ovu odluku. Rekao sam masu puta, želim postići nešto veliko s Dinamom. Želim ostati i pomoći klubu i razveseliti navijače. Maksimalno sam motiviran za utakmice i treninge i gledat ćete me u velikom izdanju', rekao je najbolji strijelac Dinama i HNL-a prošle sezone koji će zbog kršenja discipline biti kažnjen sa 10 tisuća eura.

'U ovom lijepom trenutku s ponosom mogu reći da ćemo taj novac uplatiti na račun teško bolesne djevojčice Leone Zajšek koja boluje od atipične leukemije', završio je Mamić.