SVE OTVORENO

Mandžo: Moguće je da odem u ovom prijelaznom roku

23.06.2009 u 18:56

Bionic
Reading

Po mnogima najbolji igrač Dinama, ali i medijski najtraženiji nogometaš 'modrih' Mario Mandžukić, priključio se momčadi na pripremama na Rogli. Priče o njegovu odlasku iz Maksimira ne jenjavaju, no Mandžo tvrdi da mu godi interes Werdera, ali i želja Dinama da ga zadrže

Od završetka sezone ne prestaju špekulacije o Mandžukićevoj budućnosti. Svakim danom se vade nove informacije po kojima bi napadač Dinama trebao ili mogao završiti u bremenskom Werderu. Sam Mandžukić pak tvrdi da o interesu Bundesligaša nema pojma.

'Ja o tome ne znam ništa konkretno i to bi zapravo trebalo pitati mog menadžera. U svakom slučaju, ne mogu negirati da mi interes tako velikog kluba ne imponira', rekao je Mandžukić u razgovoru s novinarima na Rogli te pojasnio detalje razgovora s dopredsjednikom kluba Zdravkom Mamićem.

'Došao sam u klub na normalan razgovor koji je dugo trajao. Prošli smo sve teme i iskreno sam iznio neke želje po pitanju svoje budućnosti općenito. No kako god bilo, drago mi je što u Dinamu poduzimaju sve da me zadrže. To svakako godi, a ja ću u tom periodu odraditi sve kako treba s maksimalno uloženim trudom, kao pravi profesionalac. S Dinamom sam u dvije godine osvojio sve što sam mogao. Neplanirano sam postao i najbolji strijelac lige. Nakon svega toga normalno je da se čovjeku u glavi počnu stvarati neke želje i ideje. Željan sam novih izazova i novih velikih utakmica', otkrio je Mandžukić te priznao da ipak postoji mogućnost da do kraja ljetnog prijelaznog roka napusti Maksimir:

'Nije još ništa odlučeno. Može se i to dogoditi. No najbitnije je da se, kada dođe vrijeme za to, sa svojim klubom rastanem u dobrim odnosima. Otići na bilo koji drugi način u svima ostavlja neku vrstu gorčine.'

Upitan o svojim željama, najbolji napadač Dinama priznaje da bi najradije u Njemačku, no ako i ne otiđe, tvrdi da će, kao pravi profesionalac, pronaći motiva za igru u HNL-u.

'Priznajem da mi ne bi bilo svejedno sudjelovati u još jednoj, petoj sezoni HNL-a, znajući da mogu ostvariti puno više. No tu staje svaka priča, pa svaku moguću nestabilnost unutar mene možemo zaboraviti jer sam profesionalac', završio je Mandžukić.