BILO JE I DRUGIH PONUDA

Vila: Dinamo sam izabrao jer je veliki klub

20.06.2009 u 16:14

Bionic
Reading

U subotu je na Rogli i službeno predstavljeno novo pojačanje hrvatskog prvaka Dinama, albanski reprezentativac Emiljano Vila. Mladi veznjak će četiri godine nositi modri dres

Još jedan stranac je stigao u Maksimirsku 128. Ovoga puta hrvatski prvak nije pojačao konkurenciju u momčadi s nekim južnoameričkim igračem, nego je kupovao puno bliže - u Albaniji. Emiljano Vila, sada već bivši veznjak Teute iz Drača, dogovorio je suradnju s Dinamom na četiri godine.

'Jako sam sretan što sam potpisao za tako veliki klub kao što je Dinamo i veselim se igrama s novim suigračima', izjavio je u uvodu Vila, a zatim je riječ preuzeo trener Krunoslav Jurčić.

'Ovim potezom nastavljamo s afirmacijom mladih igrača iz regije. Vila je još jedan koji će ući u borbu za prvi sastav. Intrigira podatak da je kao vezni igrač dao toliko puno golova. Ima u sebi temperament specifičan za njegovo podneblje te jednu vrstu sportske drskosti. Ipak, moramo biti vrlo pažljivi s njim jer je riječ o mladom igraču koji se još treba i prilagoditi', objasnio je Jurčić.

A što kaže Emiljano Vila, kojeg je bivši trener Dinama i sadašnji izbornik Albanije Josip Kuže usporedio s Liverpoolovim kapetanom Stevenom Gerrardom?

'Puno sam slušao o Dinamu i svidjela mi se činjenica da su klubom prošli tako veliki igrači poput, primjerice, Da Silve i Modrića, posebno kad vidimo gdje su danas. Bilo je tu još nekoliko ponuda, poput Eintrachta i Dnjipra, no odlučio sam se za Dinamo', rekao je Vila, kojem je nogometni uzor Messi i koji je skromno dodao da mu je od golova ipak važnije da u klubu budu zadovoljni njegovom igrom.

Na kraju je konferenciju zatvorio Jurčić, koji se požalio na ekstremne uvjete na Rogli, odnosno da nije očekivao tako loše vrijeme, a maksimirski strateg je izvijestio i da su zbog ozljeda na poštedi Calello i Carlos.