VRUĆE U CETINSKOM KRAJU

U Sinju podružnica BBB-a, Torcida napala

18.06.2009 u 08:51

Bionic
Reading

U Sinju je u srijedu osnovana Udruga navijača Dinama, no prije, tijekom i nakon osnivačke skupštine dogodio se niz incidenata koje su izazvali pripadnici navijačke skupine Torcida

U Sinju su u srijedu ionako visoku temperaturu dodatno podigli i navijački sukobi pristalica Dinama i Hajduka. Naime, u tom dalmatinskom gradu je osnovana podružnica Bad Blue Boysa, što su se svim silama trudili spriječiti navijači splitskog prvoligaša.

Tako je jedan od inicijatora osnivanja podružnice Žarko Delić napadnut na autobusnom kolodvoru dok je nosio transparente i ostale navijačke rekvizite koji su im poslani iz Zagreba. Nakon fizičkog obračuna, trojica nepoznatih mladića uspjela su mu oteti paket. Tijekom osnivačke skupštine nekoliko torcidaša je pokušao provaliti u vijećnicu Gradskog poglavarstva, ali ih je u tome naumu spriječila policija.

Ti incidenti nisu spriječili osnutak podružnica Udruge navijača Dinama, a za predsjednika je izabran Davor Moro.

Što se tiče izgrednika, kako pišu Sportske Novosti, oni nisu bili iz Sinja, nego su to bili simpatizeri Torcide koji su navodno stigli iz drugih krajeva Hrvatske. Predstavnik sinjske Torcide Neven Vučković osudio je incidente, a najavljena je i malonogometna utakmica između BBB-ovaca i Torcide u Sinju, za vrijeme manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe'.