32. KOLO PRVE HNL

Zagreb pobjedom pokvario slavlje Dinama

24.05.2009 u 22:14

Bionic
Reading

Kruno Jurčić osjetio je kako to izgleda biti poražen tek u pretposljednjem kolu hrvatskog nogometnog prvenstva. Zagreb je na Maksimiru odigrao vrlo dobro i pogotkom Davora Vugrinca u 77. minuti zasluženo pobijedio sa 1:0

Zagreb je pokvario šampionsko slavlje Dinama. U zadnjoj utakmici pretposljednjeg kola Prve HNL, 'pjesnici' su na Maksimiru pobijedili golom Davora Vugrinca sa 1:0 i tako samo potvrdili da su ekipa koja je izuzetno opasna na gostovanjima. U ne baš predobrom raspoloženju Dinamo je primio pobjednički pokal za ovogodišnji naslov i pripadajuće kolajne.

Dinamo - Zagreb 0:1 (0:0)

ZAGREB, stadion Maksimir, gledatelja 12.000; sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

Dinamo (4-1-3-2): Kelava, Etto, Lovren, R. Kovač (od 46. Barbarić), Hrgović, Calello, Sivonjić, Badelj (od 51. Chago), Morales, Tadić (od 69. Kramarić), Mandžukić
Zagreb (4-4-1-1): Škorić, Celjak, Mikulić (od 75. Pejić), Pavlović, Ivanković, Mujdža (od 78. Abdurahimi), Parlov (od 70. Jugović), Šovšić, Špičić, Vugrinec, Krstanović

Dinamo je ukupno gledajući bio bolji, svih 90 minuta je napadao, gradio napade, pritiskao prema kolu Škorića i stvarao prilike, no nijedna lopta modrih napadača nije ušla u Zagrebovu mrežu. Kruno Jurčić, trener domaće momčadi, izostavio je nekolicinu standardnih prvotimaca s utakmice, no to nikako ne umanjuje pobjedu Zagreba.

Davor Vugrinec i društvo nisu igrali klasični bunker, nego se branili sa 10 igrača, ali i brzo otvarali napade s nekolicinom igrača i stvarali velike poteškoće obrani 'modrih'. Jednu takvu poteškoću obrana Dinama nije uspjela obraniti i Vugrinec je u 77. pospremio loptu iza leđa golmana Kelave.

Bio je to prvi i zadnji udarac Zagreba u okvir gola, no tim je još vredniji jer je rezultirao jedinim pogotkom na utakmici. No Mandžukić se trudio, Sivonjić je bio solidan, konačno je zaigrao i oporavljeni Morales, no svi oni nisu pronašli način kako nadmudriti Škorića i njegovu obranu. Tek je jedna lopta prošla golmana 'pjesnika', no taj izvrsni udarac Moralesa 'odsjeo je' na gredi.

Premda pobjeda Zagreba ništa ne znači ni za ukupni dojam Dinama u sezoni, niti za promjenu epiloga u prvenstvu, ipak je on može biti znakovit uoči srijede i uzvrata Kupa na Poljudu. Ako je išta dobroga Jurčić mogao dobiti iz domaćeg poraza od Zagreba onda je to povratak Moralesa, ali još i više premijerni nastup kadeta Andreja Kramarića za seniorsku momčad. Mladi dinamovac pokazao se u dobrom izdanju, odigrao je 20 minuta i pritom se istaknuo željom, driblinzima i trkom. Očito će taj mladi nogometaš, koji je u juniorima Dinama potukao sve moguće rekorde u efikasnosti, biti veliki zalog Dinamove budućnosti.