INCIDENT U VINKOVCIMA

Policija spašavala Mandžukića od navijača?

06.04.2009 u 10:38

Bionic
Reading

Poraz od Dinama u posljednjim trenucima utakmice nije baš dobro sjeo nekim navijačima Cibalije. Naime, neki mediji javljaju da je nakon utakmice skupina navijača vinkovačkog kluba izvukla Marija Mandžukića iz automobila, fizički ga napala te mu razbila auto

Kako prenosi 90 minuta, pozivajući se na iskaze svjedoka, po završetku šokantne utakmice između Cibalije i Dinama, koju su 'modri' dobili sa 4:3, skupina navijača domaćeg kluba presrela je igrača Dinama Marija Mandžukića, izvukla ga iz njegovog Audija Q7, fizički ga napala te mu na kraju razbila vjetrobransko staklo, a od težih posljedica ga je spasila policija. Da ironija bude veća, Mandžukić u Vinkovcima nije ni nastupio zbog ozljede.

U želji da dobijemo potvrdu da se incident dogodio ili znak da ga možemo smatrati 'novinarskom patkom', nazvali smo glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Krunoslava Žgelu i on je kazao da policija nema nikakvih saznanja da se incident dogodio.

'Nemamo nikakvu prijavu od gospodina Mandžukića da je bio fizički napadnut niti prijavu da mu je oštećeno vozilo. Ako gospodin Mandžukić nešto takvo prijavi u PU zagrebačkoj, postupit ćemo po dužnosti', kazao je Žgela.

Nakon što smo naglasili da su, navodno, upravo policijski djelatnici spasili Mandžukića od nekih težih posljedica, Žgela je kazao da nema nikakvih saznanja ni o tome: 'Mi sve svoje aktivnosti bilježimo i vodimo evidenciju o njima. Koliko mi znamo, nijedan naš djelatnik nije tomu svjedočio, tako da nemamo zaista nikakvih podataka o tome. Da imamo, rado bismo ih podijelili s vama', završio je glasnogovornik PU vukovarsko–srijemske.

Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja da uspostavimo kontakt s glasnogovornikom Dinama Sinišom Jagodićem, nazvao nas je u redakciju i samo kratko kazao: 'Mandžukić poručuje da se nije dogodilo ništa vrijedno spomena. Auto je čitav i sve je u redu.'

Iz toga valja zaključiti da je ipak nečega bilo i nevjerojatno je da o tome u Dinamu šute. Ako se država pokušava boriti protiv nasilnika i huliganima strožim zakonima, ako javnost izrijekom osuđuje divljanje po stadionima i gradovima, onda ni klubovi i nogometaši ne bi smjeli zatvarati oči pred napadima. Prijava napada i maltretiranja prvi je korak prema rješavanju problema.