BORBA IZVAN TRAVNJAKA

Uefa bez problema šalje strane suce za derbi

23.03.2009 u 21:16

Bionic
Reading

Ako Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odobri zahtjev Dinama da utakmice s Hajdukom u kupu i prvenstvu sude strani suci, Uefa će im odmah poslati svoje djelitelje pravde

'Modri' su u zadnje dvije sezone osvojili dvostruku krunu, ali ove godine ne ide im sve po planu. Kao glavne 'krivce' za loše rezultate u maksimirskom klubu su prokazali ljude u crnom – suce, te traže da finale kupa protiv Hajduka te posljednju prvenstvenu utakmicu na Poljudu sude stranci.

Ako njihov zahtjev postane služben, razmatrat će ga Izvršni odbor HNS-a. Usvoji li se zahtjev, Sudačka komisija i Savez prosljeđuju 'želju' Uefi, a ona će delegirati stranu sudačku trojku.

'U vezi s tim uopće nema problema. Potrebno je samo da zahtjev odobri HNS. I evo ih, strani suci začas bi bili određeni. Samo ne očekujte De Bleeckerea ili ne znam koga iz sudačke elite. Dobit ćemo u tom slučaju Mađare, možda Austrijance ili... Jer praksa uvijek predviđa suce iz najbliže okolice. Stvari se uvijek rješavaju na bazi reciprociteta. A mi s Mađarima surađujemo otprije', rekao je za Jutarnji list predsjednik Sudačke komisije i povjerenik za suđenje Stjepan Djedović, koji je i dodao:

'To je praksa i u drugim državama. Zapravo, čak me i raduje pomisao delegiranja stranaca jer bi u konačnici dobili potvrdu kako imamo zacijelo ponajbolje suce.'